AKTUELNO

Od fudbalera Radovana Božovića (23) i njegovog prijatelja Nikole Školjevića (23) iz Gornjeg Milanovca, koji su poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano jutros kada je na njihova kola neprilagođenom brzinom naleteo A. O. (23) svojim "micubišijem", opraštaju se prijatelji na društvenim mrežama.

Saobraćajna nesreća dogodila se sat i po iza ponoći na raskrsnici Kursuline i Ulice Miloša Velikog u Gornjem Milanovcu. Sumnja se da je do nesreće došlo nakon što se vozilo u kom su bili poginuli, nije zaustavio na znak "stop" pa je na njih navodno neprilagođenom brzinom udario A. O. kog poznaju iz grada. Nakon jezive nesreće mladiću A. O. određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti saslušan u nadležnom tužilaštvu.

- Prijatelji, ceo život ste proveli zajedno, a sada se i na onaj svet otišli zajedno! Život nekad nije fer... - piše u jednoj objavi na društvenim mrežama, ispod koje su se samo nizali potresni komentari.

- Počivajte u miru, prerano ste otišli na onaj svet. Saučešće porodici, jako nam je žao što smo ostali bez takvih čestitih momaka.

Prema navodima žitelja Gornjeg Milanovca, mladići su kobne večeri bili na druženju.

- Sumnja se da je do nesreće došlo jer Radovan i Nikola nisu stali na znak "stop" jer su se navodno zapričali, a mislili su i da niko neće tako kasno divljati ulicom. U trenutku kada su ušli na raskrnicu, "micubiši" se direktno zakucao u njih - kaže meštanin i dodaje da su kola Nikolina, ali da se još uvek ne zna ko je vozio upravljao vozilom kobne večeri.

Foto: Privatna arhiva

- Ko zna koliko je vozio taj mladić što se zakucao u njih. Razvalio im je ceo prednji deo. Džip je u pitanju, a njihova kola su bila dosta niža i on ih je bukvalno razvalio. Nisu imali nikakve šanse.

Kako dalje dodaju, srča, delovi automobila bili su svuda po putu.

- Nažalost, ovim mladićima nije bilo spasa... Od siline udarca preminuli su na licu mesta. Krvi je bilo na sve strane, na volanu, sedištu... Jednom je glava visila iz auta, ma scena je bila jeziva. Prolaznici i komšije odmah su se okupili i pokušali da im pomognu, zvali su i Hitnu pomoć i policiju - navode oni i dodaju:

- Nikola i Radovan su bili momci za primer, ali zla sudbina je odlučila da oni više ne budu sa nama.

Naš sagovornik, objašnjava da je osumnjičeni A. O. nakon nesreće jedva izašao iz kola.

- Navodno, bio je izbezumljen kada je izašao iz "micibušija" ali nije bežao. Policija ga je kasnije u marici odvela u policiju - navodi sagovornica.

Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje ove jezive saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom. A. O. je testiran na alkohol, kao i na nedozvoljene supstance. Oba automobila odvezena su na vanredni tehnički pregled. Nikola je radio nekoliko godina u jednoj firmi u gradu, dok je Radovan trenirao fudbal u lokalnom klubu gde je od početka sezone dao jedan gol.

Autor: