AKTUELNO

Aura Jazmin Kastro Ruzim (47), poznata kao "La Madrina", privedena je u Medeljinu i navodno je, kao i Sonja Suarez Gomes, bivša devojka Strahinje Stojanovića ubijenog 2020, povezana sa srpskim podzemljem.

"Kuma" Balkanskog kartela, Aura Jazmin Kastro Ruzim (47), koja je nedavno uhapšena u Medeljinu, neverovatno podseća na Kolumbijku Sonju Suarez Gomez (47) koja je lakše povređena u eksploziji džipa kada je u septembru 2020. u Novom Beogradu poginuo njen dečko Strahinja Stojanović (30). Osim iste godine i zemlje rođenja, činjenice da su sa 47 godina već bake i toga da su obe preživele bombaške napade, njih dve neverovatno fizički podsećaju jedna na drugu. Prema pisanju kolumbijskih medija, i Aura Jazmin Kastro Ruzim, kao i Sonja Suarez Gomez, bile su dobro poznate u srpskom podzemlju.

Neverovatno

Pet sličnosti dve žene Sonja i Aura su isto godište Obe su bake Obe su rođene u Kolumbiji I jedna i druga su preživele bombaški napad 2020. godine I Sonja i Aura se dovode u vezu sa srpskim podzemljem

Crvena poternica

Aura Ruzim uhapšena je po crvenoj Interpolovoj poternici koju je za njom raspisala Holandija, a kolumbijski mediji naveli su da je ona bila glavna osoba za snabdevanje balkanskog kartela kokainaom. Prema njihovim navodima, srpska mafija od nje je poručivala drogu, ali i dobijala instrukcije koje su se ticale šverca narkotika.

Foto: Instagram.com

Aura je, navodno, do pre tri godine živela u Evropi. - Zbog poslova s drogom uhapšena Kolumbijka je dobila nadimak "La Madrina", kao i čuvena Grizelda Blanko. Ona se sumnjiči da je bila povezana s najopasnijim kartelima iz Srbije. Narko-bosovi su tražili njen savet i dozvolu za šverc kokaina u Evropu iz Kolumbije. Kada je postala toliko jaka, napravila je veliku organizaciju i za nju je radilo više od 170 ljudi - otkrio je za medije jedan od istražitelja koji je radio na slučaju balkanske Grizelde.

Jedna od najopasnijih

Predstavljala se kao fina komšinica Stanovnici naselja u kom je živela uhapšena Aura Jazmin Kastro Ruzim, ostali su zbunjeni kada su shvatili da je njihova fina komšinica evropska Gizelda Blanko, "Kuma" mafije koju traže evropske policije. - Navodno je jedna od najopasnijih trgovaca drogom i desna ruka vođe klana "Del Golfo", Daria Antonia Usuga, zvanog Otoneli, koji je uhapšen pre nekoliko godina, i prošle godine je u Americi osuden na 45 godina zatvora - prenose kolumbijski mediji i podsećaju da je nadimak "La Madrina" dobila po čuvenoj Gizeldi Blanko, jedinoj osobi koje se plašio najpoznatiji narko-bos Pablo Eskobar.

Ogromna moć u svetu kriminala, kako on otkriva, stvorila joj je i moćne neprijatelje. Zbog jednog od njih, Srbina koji se predstavljao kao Milan, navodno je nekoliko puta pokušao da je ubije eksplozivom.

- Milan je pokušao da ubije "Kumu" bombaškim napadima koje je organizovao u Evropi najmanje pet puta, ali je iznenađujuće da je iz svih njih izašla nepovređena. Suočen sa ovom pretnjom, odlučila je da napusti Evropu i 2020. se skloni u Kolumbiju. Utočište je našla u stanu u luksuznom delu Medeljina. Pokušavala je da glumi običnu i bezopasnu ženu i baku, sa dadiljom je često išla po svoje unuče u školu u naseju El Pobadu, ali je paralelno nastavila sa svojim kriminalnim aktivnostima. Sa narko bosovima komunicirala je pomoću šifrovanih poruka. Imala je oklopna vozila i pratnju, kao i lažna dokumenta - otkrio je istražitelj za medije.

Foto: Instagram.com/soniasuarezgmz

Eksplozija u Beogradu

Vraćen joj pasoš, pa otišla iz Srbije Sonja Suarez Gomez, koja je 2020. preživela eksploziju u Beogradu, do pre dve godine bila je aktivna na društvenim mrežama, na kojima je često objavljivala fotografije sa svojim 15 godina mlađim ubijenim dečkom Strahinjom Stojanovićem. Ona je posle njegove likvidacije saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, posle čega joj je vraćen pasoš i ona je napustila Srbiju. Navodno, tada je izjavila da je Strahinju upoznala na žurci u Madridu 2019. i da su otpočeli vezu. Prvi put je u Srbiji, kako je ispričala, bila početkom 2020, a onda nakratko otišla kod ćerke, koja se porodila. U martu 2020. je, kako je rekla, ponovo doputovala u Srbiju i do Strahinjine smrti živela je s njim. Inače, Stojanović je imao kriminalni dosije i bio je meta napada i 2018.

Suvozač u BMW-u Interesantno, ali i njena "dvojnica", misteriozna Kolumbijka Sonja Suarez Gomez, bila je suvozač u BMW-u pod koji je 13. septembra 2020. godine Milivoje Lovrenović postavio eksploziv pod automobil Strahinje Stojanovića (30). Kako se sumnja, Lovrenović ga je aktivirao daljinski telefonom, a u eksploziji je terenac potpuno raznesen. Strahinja Stojanović, koji je bio poznat u srpskom podzemlju, nastradao je, a Sonja koja je bila pored njega zadobila je tek nekolio ogrebotina.

Autor: