AKTUELNO

Beogradska policija uhapsila je u petak, 8. marta, M.R. iz Smedereva zbog sumnje da je ćerku (4) trovala sedativima, a kako se saznaje, slučaj je otkriven nakon što su majke druge dece koje su bile u sobi zajedno sa M.R. i njenom ćerkom lekarima prijavile majku iz pakla.

- Lekari sa Instituta su rekli da su od majki dece koje su bile u sobi sa M.R. i njenom ćerkom saznali da M.R. iz vitrine uzima lekove i ubacuje ih u sok i zatim daje detetu - kaže izvor.

Kako se saznaje, flašicu su predali kolegama iz laboratorije.

Prema prvim informacijama, iz vitrine sa lekovima nedostaje nekoliko pakovanja sedativa bromazepama i bensedina.

Negirala da je dete pod terapijom

Podsetimo, majka je devojčicu dovela u bolnicu 28. februara ove godine i rekla da joj detetu nije dobro.

- Dete je već po prijemu u Institut bilo na neki način nedovoljno razvijeno, a neki znakovi su ukazivali na to i da je zanemareno od strane roditelja - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Navodno, majka je tada lekarima ispričala da "ćerka ne može na noge i da se cela trese".

- Na pitanje lekara da li je pod nekom terapijom, žena je negirala. Kako su dani prolazili devojčici je stanje bilo isto, pa je doktorka posumnjala na trovanje. Od devojčice su uzeli krv i urin koji su poslati na VMA. Rezultati su šokirali sve lekare na klinici. Devojčica je imala ogromnu količinu lekova za smirenje, a sumnja se da je trovana mesecima unazad. Količina ove supstance je bila pogubna i za odraslog čoveka, pa nije jasno kako je dete to sve nosilo u sebi - kaže izvor "Telegrafa" blizak istrazi.

Određen pritvor

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 30 dana zbog nasilja u porodici. M.R. je juče saslušana u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nezvanično, majka je imala prijavu policije da je zanemarivala ćerku, ali to nije dokazano. O slučaju je obavešten Centara za socijalni rad u Smederevu.

Autor: