AKTUELNO

Počelo se sa prikazivanjem fotografija sa kriptovane Skaj aplikacije, ali imali smo priliku i da čujemo tonske zapise o organizovanju otmica i likvidacija, rekla je za Jutro sa dušom, kod Jovane Jeremić na TV PINK, novinarka Antonela Jelić.

Jelilć je rekla da se danas nastavlja suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, dodaje da je jedan od optuženih, Miloš Budimir tražio lekarsku pomoć, jer se nije dobro osećao.

- Međutim, kako se tužilac nije složio, došla je doktorka iz sudskog zatvora i potvrdila da on nije sposoban da prati glavni tok pretresa. On je udaljen iz sudnice i u tom trenutku je razdvojen predmet u odnosu na ostale i do danas on nije spojen - rekla je ona.

Kako kaže, ono što je najinteresantnije, jeste da je Skaj sada zvaničan dokument i dokaz, dodaje da se svi dokumenti iz Francuske važe kao validni na ovom suđenju.

- Počelo se sa prikazivanjem fotografija sa kriptovane Skaj aplikacije, ali imali smo priliku i da čujemo tonske zapise o organizovanju otmica i likvidacija - rekla je Jelić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, mogle su se čuti veoma jezive stvari, takozvanu putanju za ubistvo Aleksandra Gligorijevića, koji je bio blizak ovom klanu, do momenta razmimoilaženja.

- Juče smo mogli čuti audio snimke gde se do detalja planira otmica i instrukcije, gde Belivuk i Miljković, zajedno sa Hrtatinom, Budimirom i Tešićem, kao i Lalićem, organizuju otmicu Lazara Vukićevića i na kraju ga ubijaju. Ono što je ostavilo sve bez teksta jeste način na koji su izdavali te instrukcije - rekle je Jelić i dodala:

- Čak su tražili da on bude "mučen" sa 102 posto. Da ga udaraju i tuku po telu, a ne po glavi i da pre nego što ga likvidiraju, da oni žele da ga čuju. Zatim smo čuli kako mu se obraćaju i prete kako će mu ubiti i oca i brata.

- Nakon toga je bilo završeno ročište i danas se očekuje da budu prikazane i fotografije ovog ubistva - rekla je ona.

Foto: TV Pink Printscreen

Blažo Marković, predsednik Sindikata policije i policijskih starešina, rekao je da je najbitnije da glas nije dokaz, dodaje da je najbitnije naći telefone.

- To će biti veoma diskutabilno, jer ni kod jednih ni kod drugih nisu nađeni telefoni. Moraju da postoje stručnjaci koji će dokazati da su to njihovi glasovi - rekao je Marković.

Kako kaže, to je sam početak. Dodaje da moramo da kažemo kako stvari stoje, ističe da ipak nema dokaza.

- Ja bih im lično uveo smrtnu kaznu, ali mene niko ne sluša. Najbitnije je dokazati i identifikovati ih - rekao je Marković.

Autor: