AKTUELNO

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi, izvođenjem dokaza sa kriptovane aplikacije "Skaj", trebalo da se nastavi suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

U sudnici je ove nedelje prikazana komunikacija, odnosno prepiske, fotografije i audio snimci pripadnika ove grupe, a vezano za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija i Gorana Veličkovića.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Na prethodnom suđenju počelo je izvođenje dokumentacije vezano za ubistvo Lazara Vukićevića, što bi trebalo da se nastavi i danas.

Prema navodima iz optužnice, za vreme Vukićevićevog ubistva vođe grupe su zajedno sa Nebojšom Jankovićem bili u Crnoj Gori, gde su oteli, a kasnije, kako se sumnja, i ubili Mileta Radulovića zvanog Kapetan, kao i Damira Hodžića i Adisa Spahića.

S obzirom na daljinu, pripadnici ove grupe su vođe upućivali preko glasovnih poruka šta se dešava u Beogradu i dogovarali su se gde će i kad da otmu Vukićevića.

Foto: Foto/Univerzum HD Media

Nakon Vukićevića, ova grupa je, kako se sumnja, počinila i ubistva Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Nikole Mihajlovića i Nikole Mitića.

Sudjenju u ponedeljak i utorak su prisustvovali okrivljeni-saradnici Srđan Lalić, Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin, koji će i danas biti dovedeni u sud.

Okrivljeni-saradnici su prisutni kako bi identifikovali ljude sa fotografija i glasove.

Lalić, Hrvatin i Spasojević su se nagodili sa tužilaštvom da za manje kazne zatvora ispričaju svoja saznanja o zločinima koja su počinili pripadnici ove grupe.