AKTUELNO

Pred stotinak rođaka i prijatelja uz pratnju crkvenog hora sahranjeni su devojka Martina i njena dva sina na lokalnom groblju u Bačkom Petrovcu. Njeni najbliži su neutešni, a kako se nakon sahrane moglo čuti, oni za tragediju krive oca dečaka.

Tiho i između sebe, najbliži govorili su: "Za sve je on kriv" misleći na njenog supruga koji je sa njom skončao skokom sa solitera u Novom Sadu.

- Bila dobra devojka, a on ju je odvukao od porodice i posvađao sa njima! Pa vidite da ni sa svojom porodicom nije bio u dobrim odnosima - priča kroz suze rođaka.

Išla samo do prodavnice

Kako je ispričala nakon sahrane, njeni najbliži su čuli kako joj nije dozvoljavao da izlazi sa decom van kuće.

- Ljudi su znali da je ona mogla da ide najdalje do prodavnice. Samo se po dvorištu iznajmljene kuće u Petrovaradinu sa decom igrala. Bila je brižna majka i ne možemo da verujemo da je ona kriva za to. Ne bi ona ruku na decu digla. To je njena krv, naša krv... - priča uplakana sagovornica "Blica".

Dodaje da cela porodica sumnja da ju je zaludeo, a možda čak i prisilio da sve to urade.

- Koliko znamo, nije joj dao ni da se zaposli. Kada je prvi sin napunio godinu dana mogla je da počne da radi, a mali da ide u vrtić. Međutim, izgleda da joj nije dao. Užas! Ovakvu tragediju ne pamte generacije unazad! Veliki je greh izvršiti samoubistvo, a kamoli deci nauditi. Neka im je Bog u pomoći! - jada se sagovornica.

Foto: Društvene mreže

Podsetimo, prvi toksikološki rezultati obdukcije dece za koje se sumnja da su ih ubili majka i otac pokazali su da su im u telu nađene određene supstance koje bi mogle dovesti do njihove smrti.

Mladi bračni par, izvršio je samoubistvo u petak skokom sa zgrade na Limanu 2.

Oni su oko 22 časa u petak ušli u zgradu na Bulevaru cara Lazara 7, popeli se na poslednji sprat, razbili staklena vrata i ušli na krov, a zatim zajedno skočili u smrt, a prema rečima stanara ove višespratnice, oni nisu njihove komšije. Bračni par je identifikovan na osnovu otisaka prstiju.

Ubrzo potom je otkriveno da je ovaj bračni par, pre nego što su izvršili samoubistvo, ubili sopstvenu decu.

Tela dvojice dečaka od jedne i tri godine pronađena su u kući u Petrovaradinu.

Motivi zagrobnog života

U kući u kojoj je živeo bračni par sa decom pronađeni su egipatski simboli na zidovima. Navodno, simboli su nađeni u dnevnom boravku, a u sobi u kojoj su spavali je bio bračni krevet i krevetac.

Foto: Tanjug /Dopisnik Novi Sad

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Autor: