AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Zorana Marjanovića kojom ga tereti za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, potvrđeno je u vrhu pravosuđa .

Marjanoviću se optužnicom na teret stavlja krivično delo teško ubistvo, za koje je zakonom zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Optužnica je juče na kraju radnog vremena prosleđenja Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje, a biće dostavljena i Marjanoviću i njegovim braniocima na odgovor.

Nakon toga sud će odlučiti da li će optužni akt potvrditi ili će ga vratiti na dopunu istrage.

Detalji optužnice nisu za sada poznati, ali prema jednom od ranijih saopštenja suda povodom produženja pritvora, Marjanović se tereti da je na "svirep način lišio života svoju suprugu, i prilikom izvršenja pokazao naročitu upornost i bezobzirnost".

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni neutvrđenim predmetom zadao više udaraca u glavu Jeleni Marjanović, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal, usled čega je ona preminula - navodi se u rešenju Apelacionog suda suda kojim mu je u decembru produžen pritvor za još tri meseca.

Marjanović je u pritvoru, koji mu prema poslednjem pravosnažnom rešenju o produženju može trajati do 10. marta, a nakon toga će se ponovo odlučivati o pritvoru.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već gotovo dve godine sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mestu izvršenja zločina.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva. On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'