AKTUELNO

Majka Andrije Čikića, koji je ubijen u masakru u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, proslavila je danas rođendan svom sinu koji bi danas napunio 15. godina.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na aerodromu 13. maj u Zemunu proslavljen je rođendan brutalno ubijenom dečaku, čija je želja bila da baš ovde obeleži dan svog rođenja.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Majka stoji raširenih ruku, dok tri aviona prolaze iznad njene glave.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Ovde smo zato što je ovo bila Andrijina želja da proslavimo rođendan baš na aerodromu jer sam ja sportski pilot. Andrija je voleo da njegovi rođendani uvek budu posebni.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prošle godine smo planirali da to obavimo, ali tada je bilo na varljivo martovsko vreme i bilo je puno kontrolnih u školi pa smo iz tog razloga odložili taj rođendan za maj, jer su ti dani pogodni za letenje.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Ta želja se nije ostvarila, znate zašto. Andrija i ja smo imali dogovor, a mi dogovor uvek poštujemo. Ja sam želela da mu ispunim tu želju. Ovde smo sa njegovim prijateljima, drugarima... U tome su mi pomogle kolege na aerodromu. On je želeo nešto slično ovome, želeo je da drugari polete. Letenja će svakako biti. Kad poletimo imamo i jedno iznenađenje za njega, ne smem da pričam o čemu se radi, jer to onda ne bi bilo iznenađenje - rekla Suzana i dodala:

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ne doživljavam ovo kao dug, nego kao naš dogovor, to je naša zajednička želja. On je ucek bio jako kreativan, imao je ideja. On zna da će njegova mama da uradi sve da on bude srećan. Ja sam sinoć spremila sve ovo, i u jednom momentu jedna prijateljica je rekla - Suzana vidi napolju sve duva. Rekla sam - nebitno, biće u redu. Samo sam pogledala fotografiju svog sina i rekla sam "sve sam spremila, a ti sredi vreme". Dobili smo sunce, dan za letenje

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Autor: