AKTUELNO

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal,u saradnji sa BIA i MUP Srbije – Službe za borbu protiv droga danas je na teritoriji Srbije uhapšeno je pet osoba i to: D.K., V.V., I.P., M.V. i L.S., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl 346 KZ i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl 246 KZ.

Ova organizovana kriminalna grupa je u periodu od 6. aprila 2023. do 5. marta 2024. godine izvršpila krijumčarenje oko 70 kilograma opojne droge - kokain tako što je drogu sa teritorije Kraljevine Španije, Holandije i Belgije prenosila radi prodaje na teritoriju Srbije i u zemlje Zapadne Evrope.
Privedeni u Srbiji će biti saslušani u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti doneta odluka o pokretanju istražnog postupka.

Organizovana kriminalna grupa u okviru koje su bili i uhapšeni ovom prilikom (danas), sastojala se i od još četiri lica i to: B.B., D.R., Đ.S. i D.A., koji su državljani Srbije, a nalaze se u pritvorima na teritoriji Srbije, Savezne Republike Nemačke i Francuske.