AKTUELNO

Reprezentativac Srbije i osvajač bronzane medalje na svetskom prvenstvu u MMA Stefan Savić ubijen ne u noći 25. februara na Dorćolu. Zbog njegovog ubistva policija traga za dvojicom osumnjičenih Vasilijem Gačevićem (23) i Markom Daničićem (23). Za njima je raspisana i poternica.

U traganju za svojicom mladića, policija ispituje njihove porodice i prijatelje, kako bi saznali gde bi mladići mogli da se kriju.

Savić se, navodno, sa dvojicom mladića povađao ispred jednog kluba na Dorćolu. Kako bi izbegao sukob, počeo je da beži Dunavskom ulicom, ali su ga dvojica mladića sustigla kod broja 27, oborila na trotoar, i počela da ga šutiraju. Nedugo potom, jedan od njih izvadio je nož i izbo Savića.

Do dolaska ekipe Hitne pomoći Savić je davao znake života, pa je prevezen u bolnicu. Uprskos borbi lekara umro je sat vremena kasnije u Urgentnom centru.

Foto: Privatna arhiva, Društvene mreže

Nasilje je pokušao da spreči slučajni prolaznik Stefan M. (22), ali je i on zadobio ubod nožem u grudi. Njega prijatelj stavlja u automboil i vozi ka bolnici, dok usput policiji javlja šta se dogodilo.

Stefan M. se nalazi u Urgentnom centru i u teškom je stanju, a policija je dvojici osumnjičenih ušla u trag zahvaljujući snimcima sa nadzornih kamera lokala iz Dobračine i okolnih ulica.

Nož kojim je Savić izboden još nije pronađen.

Na telu ubijenog mladića tokom obdukcije primećeni su mnogobrojne povrede, ali i brojini uboda od noža.

Motiv ubistva i dalje nije jasan, a porodica ubijenog Savića misli da se sve dogodilo zbog sukoba od pre dve godine.

Foto: Instagram.com

Policija apeluje na građane da, ukoliko imaju informacije o kretanju i boravištu osumnjičenih, jave Policijskoj upravi za grad Beograd, na brojeve telefona: 011/279 74 77, 066/889 42 07, 066/878 23 05, kao i na 192 ili najbližoj policijskoj stanici.