AKTUELNO

Reprezentativac Srbije Stefan Savić (23), osvajač bronzane medalje na svetskom prvenstvu u MMA, ubijen je nakon što mu je nepoznati napadač zario nož u srce posle svađe na Dorćolu u Beogradu, a danas su se njegovi najmiliji okupili na mestu gde je ubijen u njegovu čast.

Porodica i prijatelji zapalili su sveće i ostavili cveće među kojim se našla i jedna rukom pisana poruka na plavom papiru od Stefanove prijateljice.

- Stefane, nismo stigli da pričamo. Želela sam toliko stvari da ti kažem, ali kasno je za to. Znam da me vidiš odozgo i nadam se da si na nekom boljem mestu. Znam da ćemo se sresti opet. Volim te, tvoja mala Maša - piše u poruci na belom cveću ostavljenoj za Stefana.

Napad na sportistu dogodio se u noći između subote i nedelje, sat vremena posle ponoći, na uglu Dobračine i Dunavske ulice, a potraga za napadačem je i dalje u toku.

Kako smo saznali, a kako je kasnije ispričao Stefanov trener, još jedan mladić S.M. (32) je izboden tu jer je pokušao da pomogne sportisti.

Foto: Instagram.com

Kako je objasnio posle toga za Kurir mladić nije poznavao Stefana već je video kako u krvi leži na ulici.

- On mu je prišao i dok je pokušavao da mu pomogne napadač ili napadači su se vratili i krenuli da ga ubadaju. On je sada dobro, mi ćemo uraditi sve da mu pomognemo, da damo krv, dosta nas je i sve ćemo učiniti da mu pomognemo jer je on junak - rekao je trener za Kurir.

Kako smo pisali, on je pokušao da se odveze automobilom i zatečen je teško ranjen u kolima na Terazijama.

Ubijeni Stefan Savić je, podsetimo, bio jedan od talentovanijih MMA boraca, a oni koji su ga poznavali kažu da je pred njim bila sjajna karijera. Krajem 2023. je došao do najvećeg uspeha, osvojio je bronzanu medalju na svetskom šampionatu u amaterskom MMA, koji se održao u Tirani. Savić je pre samo tri meseca gostovao u jednom podkastu i ispričao da je ovim sportom počeo da se bavi sa 14 godina.

MMA savez Srbije

Povodom ubistva Stefana Savića oglasio se i MMA savez Srbije. - S dubokim žaljenjem obaveštavamo vas da je u ranim jutarnjim časovima tragično preminuo naš mladi reprezentativac Stefan Savić. MMA borac izuzetnog talenta i posvećenosti, zauvek će ostati urezan u istoriju osvajanjem bronzane medalje, predstavljajući prvu generaciju koja je ponosno donela odličje Srbiji u MMA. Njegov neizmerni talenat, radna etika, ali i dobrota, ljubaznost i sportski duh čine neizbrisiv trag. MMA savez Srbije je potresen ovim gubitkom i iskreno izražava saučešće porodici i prijateljima. Počivaj u miru - saopštili su iz našeg saveza.