AKTUELNO

Unakaženo telo muškarca, bez prstiju, za koga austrijaska policija sumnja da je srpski državljanin, pronađeno je juče u stanu u kome je uzgajana marihuana u Beču.

Leš u poodmakloj fazi raspadanja su pronašli pripadnici Ođeljenja za borbu protiv narkotika u bečkom Otakringu tokom operacije otkrivanja i pronalaženja laboratorije za proizvodnju kanabisa.

Kako prenose austrijski mediji ovo je trebalo da bude obična operacija za istražitelje droge iz bečke državne kriminalističke policije, ali se, prilikom upada u stan i otkrića leša, situacija promenilka i u istragu je uključeno i odeljenje za ubistva.

Telo muškarca je pronađeno u kadi, a pored je bila i stolica na kojoj je nesrećnik najverovatnije mučen, jer iako je leš počeo da se rasapda vidljive su brojne povrede.

Ubice su htele i da sakriju identitet žrtve, zbg čega mu je lice toliko unakaženo i isečeno, a vidljivo je da su uklonjeni i neki delovi kože gde su najverovatnije bile tetovaže koje bi pomogle u identifikaciji, takođe odsečni su mu i svi prsti pa nije moguće utvrđivanje identiteta pomoći otisaka.

- Način egzekucije, ali i otežavanje idnetifikacije ukazuje na balkansku mafiju - rekli su istražitelji za lokalne medije i dodali:

- Identitet mrtvog čoveka trenutno nije moguće utvrditi, ali DNK će pomoći u tome. Pretpostavlja se da je ubijeni srpski državljanin, jer prema informacijama dobijenim od stanara zgrade postoje ozbiljne indicije za to.

Autor: