AKTUELNO

Ana S. (37) preminula je na putu do bolnice nakon što je bila teško povređena u eksploziji koja se danas dogodila u njenom stanu u Ulici Majora Gavrilovića u Paraćinu.

Lekari su pokušali da je reanimiraju, ali bezuspešno, a o težini stravičnih povreda i silini eksplozije govori podatak da je detonacija izbacila ženu iz stana sa trećeg sprata na parking pored ulaza zgrade.

Do eksplozije je došlo oko 14.40 časova, a na lice mesta odmah su stigli policija, vatrogasci i Služba hitne medicinske pomoći.

Nezvanično, teške povrede zadobila je i jedna starija žena iz stana iznad i obe su za kratko vreme sanitetom transportovane do bolnice.

Svi stanovi oštećeni

Prema rečima uznemirenih stanara te i okolnih zgrada, eksploziju je najverovatnije izazvao plin koji je curio iz boce. Praktično svi stanovi pretrpeli su velika oštećenja, vrata su izletela iz futera, a razbijeno staklo svedočilo je o stravičnoj jačini eksplozije. Oštećeni su i stanovi iz zgrade preko puta, a svi stanari izleteli su iz njih, u panici.

- U tom stanu na trećem spratu živela je nekoliko godina naša komšinica Ana, mlađa žena, oko 37 godina, kojoj je baka poklonila stan. Povređena je i još jedna žena iz drugog stana, glava joj je bila sva krvava. I nju je takođe odvezla hitna – priča, vidno uznemirena, komšinica sa prvog sprata.

Policiju, Hitnu pomoć i vatrogasce pozvao je odmah njen sin Dušan Radović. On je, kaže, čim je puklo, istrčao napolje da vidi o čemu se radi.

Foto: Foto/Društvene mreže

"Bilo je mnogo prašine i dima"

- Bilo je mnogo prašine i dima, a ispred zgrade, odmah pored ulaza i auta, ležalo je telo ženske osobe koje je bilo u krvi. Nisam prilazio, ne znam da li je to bila baš naša komšinica koja živi u tom stanu. Cigle su padale sa zgrade odozgo. Otrčao sam do trećeg sprata, pa sišao i pozvao policiju, vatrogasce i Hitnu pomoć – svedoči Dušan Radović.

Teško oštećena zgrada u Ulici Majora Gavrilovića ima dvadeset i nekoliko stanova i svi se pitaju kako će spavati i da li ikako uspeti da saniraju štetu.

- Molio sam se da naša komšinica preživi, a sad čuh da je umrla! Ni sami ne znamo šta nas je snašlo, ali je ljudski život najvažniji. U životu više neću da koristim plinsku bocu iako sam to povremeno činio – rekao je, potresen, jedan od stanara iz susedne zgrade.

Autor: