AKTUELNO

U postupku koji se vodi protiv porodice Kecmanović, Miljane i Vladimira, roditelja dečaka-ubice Koste K. (14), roditelji nedužnih žrtava izneli su niz detalja i činjenica koji ukazuju na to da je masovni ubica odrastao u disfunkcionalnoj porodici, a kako je rekao Zoran Martinović, otac ubijene Katarine Martinović, problemi su se javljali i sa Kostinom sestrom.

- Predistorija ovog događaja sa Kecmanovićima je da je otac jednom roditelju iz odeljenja njihove ćerke pretio polugama moći i da će mu oduzeti dete. To se desilo kada je taj čovek reagovao rekavši da ćerka Kecmanovića ne može da bude predsednik razreda njegove ćerke jer je i lično nju maltretirala. To je napisao u viber grupi, ali su svi ignorisali poruku - ispričao je Martinović.

Kako je dalje Zoran Martinović naveo, sve to se dogodilo 2022. godine kada su njegova ćerka i ćerka Kecmanovića pohađale četvrti razred. Istakao je da se Vladimir Kecmanović ponašao nadobudno ističući svoj status moćnog lekara, kao i da je vršio pritisak na okruženje sprovodeći samovolju u očiglednoj nameri da svoju decu istakne u prvi plan, prvo sina, a potom i ćerku.

Foto: Privatna arhiva, Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Takođe, rekao je da je saznao da je Kosta za promenu smene naveo razlog da se oseća zanemareno i zapostavljeno u odeljenju u kom je proveo šest godina.

- Zašto se onda tim protiv nasilja i psiholog nisu time bavili. Iz svih spisa i snimaka iz istrage vidim da u toj porodici nije postojala nikakva emotivna povezanost. Ćerka je u svom odeljenju imala probleme, pokazivala je različita lica. Pred odraslima je bila tiha i gledala u pod, a pred decom... - ispričali su roditelji Kecmanovićevih žrtava dopunjavajući se međusobno.

Autor: