AKTUELNO

Nevena T., majka sada devetogodišnje devojčice koju je, kako se sumnja, otac Uroš Pašajlić (39) zlostavljao i zanemario, gde je čak i živela sama tokom 2022. pa sve do 24. marta prošle godine, trebalo bi da svedoči danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Nakon što se nije pojavila na prošlom ročištu sudija je naveo i da će se pozvati svedoka kod koga se okrivljeni krio nekoliko dana pre nego što je uhapšen.

Da podsetimo, Nevena T. je u istrazi izjavila da šest meseci pre nego što je devojčica zatečena u jezivom stanju u kadi stana u beogradskom naselju Mirijevo u martu, dete nije videla i da bi, da je znala za strahote kroz koje prolazi njena ćerka, ceo slučaj prijavila.

- Kada sam je videla poslednji put, pre šest meseci, delovala je normalno za svoj uzrast, pričala je, ali je govorila tiho. Kada sam pitala Uroša da viđam dete, on je uvek govorio da ćemo se čuti, ali se onda danima nije javljao, zbog toga sam u poslednje dve godine ređe viđala dete - ispričala je navodno majka devojčice na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Foto: UNIVERZUM HD MEDIA/TV PINK PRINTSCREEN

Ona je objasnila da je sa Urošem u braku bila od 2010. do 2015. i da im je dete po rođenju oduzeto, jer je ona bila osuđivana za nasilje u porodici prema svojoj majci. Sud je, kako je tada objasnila, odlučio da starateljstvo na devojčicin "treći ili četvrti rođendan dodeli ocu".

Autor: