AKTUELNO

Stevan je bio na šinama kada je naišao voz, a mašinobođa nije mogao da učini ništa kako bi izbegao nesreću!

Stevan S. (33) poginuo je juče u niškom naselju Gornja Vrežina kada ga je udario voz na pruzi Niš - Svrjlig. Njegova majka Valentila ispričala je šta se dogodilo tog dana, kakav je bio njen sin, ali i sa kakvim se sve problemima suočavao.

Kako je rekla, Stevan je bio divno dete, uvek veseo i spreman da pomogne.

- Neki to nisu znali da cene. Pojedini poslodavci su se nad njim iživljavali. Lomili su mu telefon, nisu davali platu. Nisu znali da ga poštuju, a bio je divno dete, čovek, prijatelj -ispričala je.

Poslednji put se sa njim videla nekoliko sati pre tragedije. Rekao joj je da ide da prošeta. Otišao je do igrališta u blizini kog se nalazi pruga. I dok su pili kafu nosio je slušalice, te pretpostavlja da je slušao muziku i kada je otišao napolje.

- Ja sam bila na mestu nesreće, a sina sam prepoznala po pantalonama i duksu koji je juče nosio. Imao je i on problema kao i svi. Neke dugove, za vratom su mu bili izvršitelji, govorio je: "Kevo sve će se ovo srediti", a evo šta se desi. Voleo je da se druži s prijateljima čim se vrati s puta, da brani za lokalni klub. Bio je ostvaren čovek, dobio ćerku i sina -objasnila je.

Ona tvrdi da njen sin nikada ne bi digao ruku na sebe. Samoubistvo ne prihvata kao opciju. Smatra da je u pitanju bio nesrećni slučaj i sigurna je da je slušao muziku i nije čuo voz. Kako je rekla, "znao je i da zapeva usput".

Radovao se što su u klub stigla pojačanja, a nekoliko dana pre tragedije proslavio je rođendan.

- Rođen je na Sveta Tri jerarha, a na Sretenje se sreo sa Bogom. Njegova deca su mala, još ne znaju za tragediju -zaključuje neutešna majka Valentina.

Podsetimo, muškarac je bio na šinama kada je naišao voz. Mašinovođa nije mogao ništa da učini kako bi izbegao nesreću. Od siline udarca, čovek je preminuo na licu mesta.