AKTUELNO

U Beogradu je uhapšen i saslušan D. L. (26) zbog krivičnog dela posredovanje u vršenju prostitucije. Prilikom saslušanja osumnjičeni je u potpunosti priznao krivično delo za koje je osnovano sumnjiv da je izvršio u saizvršilaštvu sa osumnjičenima V. S, S. L, M. P. i U. P, saopštavaju iz Trećeg osnovnog tužilaštva.

Osumnjičeni je, dodaju, izjavio da je u "posao" sa navedenim osobama ušao u oktobru 2023. godine, potom detaljno naveo na koji način su osumnjičeni delili novac koji su oštećene morale da im daju nakon izvršenih usluga i koje sve vrste masaža su nudili klijentima. Pojasnio je da mu je S. L. supruga, a U. P. kum, te da su se usluge pružale u stanovima na Novom Beogradu, Zemunu i Beogradu na vodi koji su u vlasništvu oca osumnjičenih M. P. i U. P.

Na osnovu naredbe suda izvršen je pretres stana u kojem boravi osumnjičeni i pronađeni su predmeti izvršenja krivičnog dela – flajeri, rokovnici, spiskovi, kalendari i SIM kartice. Na predlog tužilaštva u Beogradu sud je D. L. odredio zabranu napuštanja stana, kako dodaju, u cilju nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Podsećaju da je u akciji otkrivanja svih karika u lancu prostitucije Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, do sada, uhapsilo četiri osobe, dok je naložilo hapšenje još dve osobe, za kojima se, kažu, intenzivno traga.