AKTUELNO

Na listu najjezivijih zločinaca u Srbiji i regionu sve češće se upisuju imena pripadnica slabijeg pola, a stručnjaci objašnjavaju zbog čega je to tako.

Žene ubice uglavnom se ne kolebaju kada odluče da izvrše zločin, tačno znaju kada, gde i na koji način će to uraditi, a nakon izvršenja krivičnog dela nemaju grižu savesti, već odahnu, ovim rečima opisao je jednom žene ubice bivši pripadnik službi bezbednosti Vladimir Savić.

Nažalost, proteklih meseci svedoci smo užasnih zločina koji su potresli Srbiju i region, a u kojima su osumnjičene bile žene, a žrtve muškarci. Za neke neočikavo, ali stručnjaci za Kurir objašnjavaju "da žene mogu biti jednako organizovane u zločinu kao i muškarci, pa čak i hladnokrvnije".

- Pre će muškarci uraditi nešto u afektu, dok žene to čine iz ljubomore, osvete, želje za nekim begom, pa tako su upravo dame te koje mogu imati mozak ubice. Međutim, žene u nekim slučajevima mogu biti i iskorišćene, tako da se na kraju na njih svali krivica ili u trećem slučaju se nađe baš takav sklop, kao Boni i Klajd, muškarac i žena koji su zaluđenici i koje uzbuđuju takvi zločini - objašnjava za Kurir psiholog Snežana Repac.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Poslednji u nizu svirepi zločin dogodio se 11. februara, kada je u bunaru u okolini Novog Pazara pronađeno telo nestalog Nusreta Destanovića (27) iz Tutina.

Dok se njegov ubica i dalje nalazi u bekstvu, saučesnici su uhapšeni, a među njima je i jedna žena, navodna ljubavnica ubijenog mladića i bivša žena odbeglog ubice.

Slučaj još nije dobio epilog, iz tog razloga ne zna se pouzdano kakvu ulogu u svemu tome je imala ova žena, međutim, nije isključeno da je reč o dobro osmišljenom planu, pogotovo što postoje dokazi da je zločin najverovatnije planiran za stolom jedne kafane upravo te kobne večeri.

- Kada je reč o isplaniranim zločinima, postavlja se pitanje šta natera ženu da uđe u takve radnje kojima očigledno nije dorasla, iako žene mogu biti mnogo bolji organizatori i mnogo surovije od muškaraca u takvim slučajevima, ima i onih koje su žrtve u svakom smislu, koje predstavljaju samo ruku egzekutora, pa ona robija umesto onog koji ima pravi motiv - zaključila je psiholog Repac.

I krajem januara region je bio šokiram ubistvom koje je počinila žena! U Doboju je nasmrt izboden Saša Kulišić, čije je nago telo nađeno 30. januara u šumi, vezano za drvo. Policija je ubrzo uhapsila njegovu suprugu, njenog ljubavnika, kao i maloletnu ćerku.

Još jedan slučaj šokirao je Srbiju kada je u Jakovu uhapšena maloletnica (15) zbog sumnje da je pokušala da ubije mladića (25), zarivši mu sečivo od 15 centimetara u stomak. Srećom, ovaj napad nije imao smrtni ishod.

Hronologija

- Jasmina S. iz Lazarevca u martu 2022. nasmrt je izbola supruga Sinišu S., a njegovo telo krila je u spavaćoj sobi nekoliko dana, nakon čega je pokušala i sebi da oduzme život, a brzom reakcijom doktora, spasena je i od tada se nalazi u pritvoru

- Tereza P. iz Zrenjanina je u maju 2022. presudila testerom suprugu Slađanu, nakon čega se nalazi u pritvoru zbog optužbi za krivično delo teško ubistvo

- Biljana S. godinama krila ubistvo supruga Ivana, da bi u junu 2022. u selu kod Leskovca pronađena dva tela ovih supružnika - telo žene koja je izvršila samoubistvo tri godine nakon što je na brutalan način ubila svog supruga

- Slađana P. organizovala je ubistvo supruga 2023. godine, i to na dan proslave njihove desetogodišnjice braka, u saučesništvu sa svojim ljubavnikom, a najboljim prijateljem ubijenog Dejana i maloletnika kojem je platila 100 evra za izvršenje teškog ubistva

- Ljiljana J. je uz pomoć dvoje dece, presudila na spavanju bivšem suprugu u mestu Vlaški Do kod Požarevca u septembru 2023. godine, pa telo spalila i bacila

- Tinejdžerka (18) iz Novog Sada prošle godine nasmrt izbola očuha Slavišu D., a zatim pokušala da prikrije zločin zajedno sa nekoliko prijatelja i rođaka

Autor: