AKTUELNO

U Višem sudu u Beogradu sutra bi trebalo da se održi pripremno ročište pred početak ponovljenog suđenja Zoranu Marjanoviću, optuženom sa je 2. aprila 2016. godine ubio svoju suprugu pevačicu Jelenu Marjanović.

Po završetku pripremnog ročišta, koje je zatvoreno za javnost, sudija će zakazati glavni pretres (suđenje) kojem će javnost moći da prisustvuje.

Suđenje se ponavlja jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je Marjanović bio osuđen na maksimalnu kaznu za krivično delo teško ubistvo od 40 godina.

Apelacioni sud je 3. oktobra prošle godine ukinuo Marjanoviću pritvor. Marjanović je od početka suđenja tvrdio da nije ubio svoju suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva tokom suđenja.

On se od 12. juna 2018. branio sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

Autor: