AKTUELNO

U kragujevačkom naselju Bresnica dogodio se horor kada je, prema nezvaničnim informacijama mladić koji tu živi, iz za sada nepoznatih razloga, ubio psa i nakon toga mu odsekao glavu.

- Čuli smo da se svađao sa sestrom i majkom, a i da je presudio psu na krvav način. Na lice mesta su odmah stigle nadležne ekipe i mladić je hospitalizovan - kaže za RINU izvor upoznat sa slučajem.

Ovo nije prvi slučaj nasilja nad životinjama, jer je pre nepunih mesec dana takođe na teritoriji grada Kragujevca zabeleženo trovanje pasa na ulicama.

Da podsetimo, u selu Berbatovo kod Niša, tri mačke su brutalno mučene i zapaljene u različitim vremenskim intervalima, potvrdilo je Udruženje "Pit". Ova gnusna dela su rezultirala smrću dve mačke, dok se treća i dalje bori za svoj život, navodi se iz udruženja.

Prva mačka je pronađena prvog februara, druga trećeg februara, dok se za treću još uvek ne zna. Nažalost, dve mačke su uginule sinoć i jutros, dok treća mačka još uvek prima medicinsku pomoć u pokušaju da preživi. Veterinari se nadljudskim naporima bore za njen život.

- Jedna je pronađena prvog, druga trećeg februara, a za treću macu se ne zna. Međutim, dve su uginule sinoć i jutros, a treća se i dalje bori za život. Veterinari se nadljudskim silama bore - rečeno je za beogradske medije.

Sagovornica iz udruženja otkriva da meštani tvrde da ovo nije prvi put da se ovakav gnusan čin događa u selu. "Ovo nije prvi slučaj, to se ponavlja, neko ide po selu i pali mačke", izjavila je.

- Ovo nije prvi slučaj, to se ponavlja, neko ide po selu i pali mačke - rečeno je.