AKTUELNO

Danima isplivavaju detalji o monstruoznom ubistvu Tutinca Nusreta Destanovića (27) čije je iskasapljeno telo nađeno u bunaru u selu Međugor.

Ubistvo Nusreta Destanovića (27) iz Tutina bilo je najverovatnije planirano, a kako se sumnja, zločin su dogovorili kobne večeri u kafani Nusretova ljubavnica R. H. (27), njen bivši suprug S. A. Z., kao i još jedan mladić.

Destanović se, podsetimo, prvo vodio kao nestao i to je prijavljeno policiji u četvrtak 8. februara, da bi njegovo telo bilo pronađeno tri dana kasnije u bunaru u selu Međugor. Istragom je utvrđeno da je žrtva prvo namamljena sa telefona osumnjičene R. H., a potom ga je grupa muškaraca pretukla, pa izbola 22 puta. Na kraju su mu prerezali grkljan i bacili u bunar.

Policija traga za S. A. Z, osumnjičenim za teško ubistvo dok su njegovi saučesnici E. Dž. (18), E. H. (40) i R. H. uhapšeni.

Foto: rina, univerzum hd media, društvene mreže/privatna arhiva

- Sumnja se da su se kobne večeri, 8. februrara, u jednom novopazarskom restoranu sastali R. H. i njen bivši suprug S. A. Z. Na tom sastanku s njima je bio još jedan mladić. Navodno, S. A. Z. je rekao da će ubiti Nusreta. Tada je, kako se sumnja, Nusret i namamljen u smrtonosnu zamku. Osumnjičeni je sa ženinog telefona Nusretu poslao poruku i zakazao mu viđanje. R. H. je uhapšena jer je znala da se zločin sprema, a nije obavestila policiju niti je učinila bilo šta da ga spreči - objašnjava izvor lkalnih medija.

Kako su objavili, postoje i poruke u telefonu, u kojima S. A. Z. najavljuje zločin.

- Jedan od nas dvojice, ja ili Nusret, će otići pod crnu zemlju! Bićeš svedok kada te budem zvao na kameru! Zapamti ovo dobro što sam ti rekao - navodno je S. A. Z. poslao svojoj bivšoj supruzi, sa kojom, ikao su se rastali, kontakt nije prekinuo.

- S jedne strane se viđala s Nusretom, s druge strane je bila u svakodnevnom kontaktu s bivšim mužem. Njena tačna uloga u zločinu tek treba da se utvrdi - kaže izvor.

Spalio odeću

Foto: YOUTUBE/SANDZAKDANAS

Dok je policija tragala za nestalim Nusretom Destanovićem, osumnjičeni je uz pomoć saučesnika, uhapšenog E. H. napustio zemlju.

- S. A. Z. je nakon zločina uzeo Nusretov "golf 4" i parkirao ga u dvorište svog rođaka E. H. u novopazarskom naselju Hadžet, a on mu je potom omogući da se okupa i spere krvave tragove. Uklonio je sve tragove zločina, dao mu 200 evra i odvezao ga na autobusku stanicu, odakle je S. A. Z. otišao u Nemačku - navodi Sandžak Danas.

Prema njihovim izvorima, nakon što je E. H. odvezao ubicu na autobus, oprao je i osuišio njegovu odeću, pa je spalio.

- Zločin je otkriven kada je otac odbeglog S. A. Z. došao u posetu kod E. H. i video parkirani "golf 4." Tada su na njegov nagovor automobil prijavili saobraćajnoj policiji. Tako je klupko počeo da se odmotova - navode izvor. Policija je pored supruge glavnoosumnjičenog i pomagača E. H., uhapsila i E. DŽ. (19) iz Sjenice zbog sumnje da je počinio teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Foto: DRUŠTVENE MREŽE/Privatna arhiva

Otac odbeglog: Duboko sam razočaran!

Otac osumnjičenog muškarca koji je u bekstvu, ispričao je za lokalne medije "da je duboko razočaran u svog sina". - Znam da sam odgojio sina da bude pošten i da živi pošteno, ali odnosi između nas nisu bili najbolji. Već tri godine nisam imao nikakav kontakt s njim, a kada sam saznao za nestanak Nusreta, slutio sam najgore. Rođak E. H. mi je rekao da je sporni automobil kod njega i tada sam zajedno sa E. H. prijavio saobraćajnoj policiji, koja je bila veoma profesionalna i tada je utvrđeno čija su kola. Bio sam tada razočaran i tužan, ali nisam oklevao da pozovem policiju - rekao je on za Sandžak Danas.

Autor: