AKTUELNO

Hrabri mladići čuli su zapomaganje devojke iz lifta i odmah su krenuli kako bi je otrgli iz kandži manijaka.

"Čuli smo zapomaganje nekoga u nevolji. Mislili smo da je lift zaglavljen, brat je krenuo gore, a ja dole. Videli smo da je zaglavljen na drugom spratu, pozvali smo upravnicu, pitali šta da radimo, ona je rekla, probajte da zatvorite vrata i da pozovete lift u prizemlju. Spustili smo se do prizemlja i kada je lift je stao, čovek je istrčao iz ulaza na ulicu. Ništa nije rekao, samo je izašao iz zgrade i otrčao. Bilo smo u šoku kada nam je devojka rekla šta se dogodilo“, ispričao je jedan od dvojice mladića koji su preksinoć spasili Nišlijku staru 24 godine iz kandži manijaka.

Sve se odigralo u ulazu zgrade maltene u stogom u centru grada.

Policija je operativnim radom iste noći uspela da identifikuje S.J. (32) iz Aleksinca koji se sumnjiči da je u liftu zgrade silovao devojku staru 24 godine i da ga brzom akcijom uhapsi. Stanari zgrade još ne mogu da poveruju da se užasan događaj odigrao u njihovoj višespratnici.

- Na vratima postoji brava sa šifrom koju znaju samo stanari. Kako je on ušao u zgradu ne znam. Da li sa nekim od stanara praveći se da ide kod nekoga, ili je ušao odmah iza te devojke. Neverovatno je koliko je drzak kada se usudio da tako nešto uradi u liftu zgrade. Ili je psihički poremećen ili neverovatno drzak, treće nema – kaže jedan od stanara.

Prema rečima stanara, jedan od komšija je potrčao za manijakom, ali je ovaj već uspeo da umakne. Ubrzo je u zgradu došla policija koja je započela operativni rad i identifikovala manijaka.

- Oko 22 časa pokušao sam da pozovem lift, ali ga nije bilo. Sišao sam pešice i video forenzičare kako obavljaju uviđaj. Još uvek nisam znao o čemu se radi. Danas, kada sam prošao, videh da je iz jednog od liftova skinut pod – svedoči jedan od stanara.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Policija je skinula pod lifta radi forenzičke analize i prikupljanja bioloških tragova u sklopu istrage ovog besprizornog nedela.

Nezvanično se saznaje da se osumnjičeni, inače, devijantno i konfliktno ponašao već izvesno vreme – zbog lomljenja izloga u Aleksincu protiv njega su podnošene prekršajne prijave, pa budući da nije bilo nikakvog racionalnog objašnjenja za takve radnje, privođen je i na ocenu psihičkog zdravlja u Specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici kod Niša.

Ipak, kako je utvrđeno da je uračunljiv, nije bilo osnova za zadržavanje na lečenju. Prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni S.J. je pre nekoliko dana izvršio još jedan seksualni napad, ali je žrtva, žena koja radi u ugostiteljskom objektu u okolini Aleksinca, uspela da se spasi pa je krivično delo okvalifikovano u pretkrivičnom postupku kao nedozvoljene polne radnje.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su S. J. (32) iz Aleksinca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo silovanje.

- Sumnja se da je u liftu jedne zgrade u centru Niša, silovao dvadesetčetvorogodišnju devojku, a zatim pobegao. Policija ga je ubrzo pronašla i uhapsila. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Nišu - saopštila je policija.