AKTUELNO

Ona nije ostavila oproštajno pismo.

Marijana Golubović (15) iz Bora, koja je pronađena prošle noći obešena u svojoj kući u blizini sela Zlot kod Bora, pre nego što se odlučila na taj korak razgovarala je telefonom, a zatim poljubila brata.

Prema pisanju beogradskih medija, tinejdžerka je u četvrtak uveče sedela i razgovarala sa bratom (maćehinim sinom), i jednom drugaricom, dok su roditelji i deda bili odsutni.

- Ona je bila dobro dete, vesela, sa svima je bila ljubazna. Trudila se da ima što bolje ocene u školi. Dva dana pre tragedije rekla je ocu Draganu da je dobila vrlo dobru ocenu iz matematike. Kazala je da će za novac, koji joj je dao otac, kupiti mesečnu kartu za prevoz do škole u Boru. Znači, planirala je da ide u školu, a ne u smrt - rekao je devojčicin deda Miodrag Golubović.

On dodaje da se Marijana nije ni na koga žalila.

- Koliko znam, nije imala problema ni sa kim. U četvrtak uveče sam sa njenim roditeljima krenuo u grad. Marijana je ostala u kući sa bratom Goranom i još jednom devojčicom. Dva sata kasnije Dragan je pozvao kući da vidi šta deca rade. Marijana se nije javljala, pa je pozvao Gorana. On je krenuo da je potraži po kući, a onda nam je užasnut rekao: "Dada se obesila" - priča Miodrag.

Foto: Facebook

Da se nešto čudno dešava posumnjao je devojčicin otac Dragan.

– Otac je više puta zvao ćerku na telefon, ali se ona nije javljala. Posle toga pozvao je njenog brata i pitao šta se dešava. Dečak je rekao da je ona otišla da naloži kotao i da se još nije vratila – kaže izvor.

Goran je tokom uviđaja ispričao policiji i ukućanima da je Marijanu te večeri neko pozvao telefonom.

- Kad je završila razgovor, prišla je bratu i drugarici i izljubila ih, kao da se oprašta od njih, ali niko nije ni pomislio da je rešila da se ubije. Marijana je ostavila brata i drugaricu u sobi i prešla u drugi deo kuće, u prostoriju gde ukućani tranžiraju svinjsko meso. Na tavanici je bila kuka na kojoj se kači meso za obradu. Popela se na stolicu i prebacila konopac na kuku, a potom vezala sebi omču oko vrata. Zanjihala se da obori stolicu i ostala da visi na konopcu - rekao je izvor iz policije.

Č.N.

#Bor

#Tragedija

#devojčica

#tinejdžer

'