AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Pančevu danas je podiglo i dostavilo Višem sudu u Pančevu optužnicu protiv okrivljenog N.D. (26) iz Pavliša, zbog sumnje da je 19. jula 2022. godine u 19.30 časova u Pavlišu u Ulici Strahinje Stefanovića, gde je u putničkom vozilu zaustavljen od strane policijskih službenika, neovlašćeno prenosio radi prodaje 146 grama marihuane i 21 semenku biljen kanabis.

- Kod njega je pronađena i digitalna vagica za precizno merenje, dok je istog dana u 23.50 časova u kući u kojoj živi neovlašćeno držao u manjoj količini za sopstvenu upotrebu opojnu drogu amfetamin u količini od 6 grama neto mase i opojnu drogu marihuanu u količini od 10 grama neto mase, zajedno sa dve drobilice namenjene za usitnjavanje opojne droge marihuane - navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Pančevu.

Okrivljenom se stavlja na teret da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od tri do dvanaest godina i krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga za koje je propisana novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do tri godine.

Autor: