AKTUELNO

Naredbom o sprovođenju istrage Bošku B. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo.

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Bošku B. (22), osumnjičenom da je 1. februara ove godine u naselju Borča zajedno sa jednim maloletnim licem, prema kojem je postupak razvojen i NN ženskom osobom koja im je u tome pomogla, na podmukao način lišio života Jovana Milovanovića.

Pritvor mu je određen da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, rekla je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković.

Osumnjičeni se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosti odbranu.

Naredbom o sprovođenju istrage Bošku B. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo.

Sumnja se da su prethodno u više u navrata Boško B. i pomenuto maloletno lice odlazili na adresu oštećenog Jovana zbog neizmirenog duga, gde ga nisu zaticali, pa su njegovoj majci pretili napadom na život sina.

Zatim je, kako se sumnja, 1. februara ove godine NN ženska osoba dogovorila sastanak sa Jovanom i o tome obavestila osumnjičene, koji su na dogovoreno mesto došli noseći sa sobom noževe.

Pošto je Milovanović stigao na dogovoreno mesto sa oštećenim Borom J, osumnjičeni su, nakon kraće rasprave, izvadili noževe i zadali ubodnu ranu Boru J, dok je Milovanović počeo da beži.

Boško B. i maloletnik su ga sustigli i zadali mu 15-ak ubodnih rana, usled kojih je oštećeni preminuo pre dolaska hitne pomoći, dok su se oni dali u bekstvo.

Noževe su odbacili u kanalizacioni šaht, gde su ih pronašli policijski službenici.

Autor: