AKTUELNO

B. J. (23) ranjen je sinoć u pucnjavi na Karaburmi, dok je njegova devojka prošla bez povreda u rafalnoj paljbi.

Pucnjava se dogodila sinoć oko 20 i 15 sati u ulici Kamčatska na Karaburmi u parku kog okružuju zgrade.

- Čulo se nekoliko rafala ali smo mislili da su u pitanju petarde ili tako nešto s obzirom na to da je ovo, kao što vidite navijački kraj Partizana. Stalno ono nešto slave, proslavljaju, prave bakljade. Izašao sam na prozor i video kako jedna devojka beži, dok mladić leži nasred parka i viče: "Mamu vam vašu. Platićete za ovo!" a onda je počeo da doziva pomoć - kaže sagovornik i dodaje:

- Odmah su se tu okupili navijači i komšije. Došla je i policija i Hitna pomoć ceo kraj su blokirali. Kasnije sam čuo od komšija da je ranjen u noge, to vam je klasična opomena tako je bilo i u moje vreme...

Kako dalje navode sagovornici, mladić je iz ovog kraja grada i problematičan je.

- Ima određena grupica momaka koja je poznata u kraju i to svi znaju... Bave se drogom i svi gledaju da ih se klone, pa tako je bolje ne pričati o tome. Nije bezbedno. Bio je i hapšen zbog narkotika, a priča se i da mu ovo nije prvo ranjavanje.

Uplašene komšije kažu da je sinoć bio blokiran ceo kraj.

- Policije je bilo na svakom ćošku, sve su ispitivali. Opšti haos je bio - kaže sagovornik, a inače sinoć je nakon pucnjave i ranjavanje navijača sa Karaburme pokrenuta akcija Vihor. Inače, nakon što je policija sinoć obavila uviđaj navijači su očistili ceo park tako da jutros nema nijednog znaka da je tu sinoć bilo opsadno stanje.

Kurir navodi da se ranjeni navijač dovodi u vezu sa navijačkom grupom Principi, koja je inače bila paravan za kriminalne radnje Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kojima se sudi u Specijalnom sudu u Beogradu za sedam brutalnih likvidacija.