AKTUELNO

Na današnji dan, pre četiri godine, od posledica teških batina preminuo je osamnaestogodišnji maturant Stefan Filić iz Vlike Plane. Mladići koji su ga pretukli na smrt su uhapšeni istog dana, ali i dalje nema pravosnažne presude za ovaj užasan zločin.

Stefan Filić pretučen je, bez ikakvog povoda, 2. februara 2020. godine ispred diskoteke u Velikoj Plani, kada je bio u društvu mlađeg brata. Na njega su nasrnula trojica mladića, a kada je pod udarcima pao na zemlju, jedna od njih šutnuo ga je u glavu. Preminuo je od posledica teških batina 30 sati kasnije.

Prvooptužen Nikola Bojović i drugooptuženi Mitar Pandurević su u ponovljenom postupku pred Višim sudom u Smederevu, osuđeni na zatvorske kazne od 18 i 15 godina za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Čeka se odluka Apelacionog suda u Beogradu na prvostepenu presudu. Bojović je u pritvoru od dana ubistva, a Pandurević je u kućnom pritvoru već godinu dana.

Foto: Facebook.com/Printscreen

Pred Osnovnim sudom u Velikoj Plani tek pre desetak dana izrečena je prvostepena presuda trećem vinovniku ovog tragičnog događaja, Predragu Stoiljkoviću koji je za nasilničko ponašanje u tuči dobio kaznu od dve godine i osam meseci zatvora.

Autor: