AKTUELNO

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi prema U.Z. (45) zbog sumnje da je 07. decembra prošle godine u gradskom autobusu polno uznemiravao sedamnaestogodišnjaka.

- U. Z. se sumnjiči da je izvršio protiv pravno delo koje zakonom predviđeno kao krivično delo polno uznemiravanje, na taj način što je, usled postojanja duševne bolesti, u autobusu koji je saobraćao na liniji broj 17, polno uznemiravao maloletnog oštećenog na taj način što je donji deo svog tela – predeo prepona više puta prislonio na levu ruku oštećenog te je pokrete telom činio svaki put kada bi oštećeni pomerio svoju ruku. Nakon što mu je oštećeni skrenuo pažnju na ponašanje prešao je u drugi deo autobusa - navodi se u saopštenju tužilaštva.

S obzirom na nalazi mišljenje komisije veštaka ustanove „Dr Laza Lazarević“, kako se dodaje, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je napred navedeni predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.