AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Pančevu je dana 19.1.2024. godine donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih N.G. (rođen 2004. godine) i A.B. (rođen 2002. godine), obojica iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da su u toku noći između 31.12.2023. i 1.1.2024. godine u Pančevu, u ul. Nemanjina, po izlasku iz ugostiteljskog objekta „Moja kafana“, zadali oštećenom Dragomiru Jevtiću (rođen 1979. godine) iz Starčeva više udaraca rukama i nogama u predelu glave i tela, od kojih je zadobio teške telesne povrede, usled kojih je dana 7.1.2024. godine nastupila smrt oštećenog.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su izvršili krivično delo teška telesna povreda kao saizvršioci, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je dana 24.1.2024. godine saslušalo osumnjičene na okolnosti naredbe o sprovođenju istrage, a dana 29.1.2024. godine je predložilo Višem sudu u Pančevu da se protiv osumnjičenih produži pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke kao i zbog činjenice da im se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koje je propisana kazna zatvora u trajanju preko deset godina, a težina posledice i način izvršenja krivičnog dela su dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke događaja i obaviti potrebna veštačenja.

Podsetimo, osumnjičeni su pretukli Dragomira, pa ga onesvešćenog odneli u zabačeni prolaz, gde su ga ostavili, pa pobegli. Dragomir je u teškom stanju pronađen sutrafan, a preminuo je na Božić u bolnici.

- On se kobne večeri vraćao s posla i svratio je u kafanu da popije koju. Tamo su bili i osumnjičenima, sa kojima je čak sedeo za stolom. Svađa među njima je navodno nastala oko plaćanja računa, a sporna su bila četiri vinjaka - podseća naš izvor.

Autor: