AKTUELNO

Kineski državljani vlasnici radnji u kineskom tržnom centru na Novom Beogradu u Bloku 70 u šoku su i neverici zbog novog požara koji je izbio rano jutros. Neki od njih pokušavaju i da se probiju kroz vatru!

- Ne znam šta da kažem. Pre godinu dana, moj rođak je ostao bez svega, ja sam mu pomogao da se oporavi. Evo sad, vidite ovo. Ostao sam bez svega, unutra su i i privatne stvari. Krenuo sam da uđem unutra da pokupim makar lične stvari - nisu mi dali. Razumem ih, ali ljudi, ostao sam bez svega - rekao je on i ukazao da nikada nije video ovakvu vatru u životu.

- Ovo je jezivo! - u šoku kaže on.

Više od pedeset vatrogasaca gasi požar sa zemlje.

Policija je pomerila ljude u širem pojasu oko zapaljenog tržnog centra, pomažu Kinezima da izvade što je moguće više robe, ali tamo gde je ugrožena bezbednost zatvaraju sve prolaze.

Foto: Tanjug /ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ

Kako prenosi reporter "Blica" sa lica mesta kineski državljani pokušavaju da dođu do svoje robe, nemareći na svoju bezbednost.

Jedna Kineskinja je čak pokušala da utrči u vatru, ali su je vatrogasci sprečili.

Čak tri helikoptera gase požar, u blizini velika količina plinskih boca!

Prema najnovijim informacijama, požar trenutno gase ukupno dva helikoptera i, kako saznajemo, situacija sa vatrom je sada malo bolja.

Međutim, u blizini se nalazi velika količina plinskih boca, što može da prestavlja novu, veliku opasnost!

Foto: Tanjug /ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ

Ono što vatrogasne ekipe sada pokušavaju da urade jeste da požar gase sa druge strane. Tamo je vatra manje zahvatila, ali pokušavaju da zaustave širenje požara ka drugom delu tržnog centra.

Stižu nove, dodatne ekipe vatrogasaca

Foto: Tanjug /ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ

MUP je dojavu o požaru dobio u 6.57 sati, a borba sa vatrenom stihijom traje i dalje i po svemu sudeći, dugo će trajati, jer je puno gorive materije. Prvo je bilo poslato 46 vatrogasaca-spasilaca sa 13 vozila, ali je onda stiglo i pojačanje, te se broj vatrogasaca popeo na 51 sa 15 vozila Sektora za vanredne situacije, a prema najnovijim informacijama, stigla je još jedna grupa vatrogasaca, vatru sada gasi čak 62 njih!

Autor: