AKTUELNO

Jutros je izbio požar u kineskom tržnom centru u Bloku 70, koji je goreo i 2021. godine.

Naime, na licu mesta našla se reporterka TV Pink i "Novog jutra", Dragana Aleksić, koja je otkrila najsvežije informacije o saniranju požara, ali i o tome šta kažu kinezi, koji imaju lokale u gorepomenutom tržnom centru.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako ističe, čini se da se vatra brzo širi, te i da mnogo ekipa vatrogasaca radi na suzbijanju i gašenju požara. Takođe, navela je da kinezi čiji u lokali unutar tržnog centra imaju bojaz od toga da neće ostati ništa od njihovih lokala.

- U ovom trenutku ekipe vatrogasne službe pokušavaju da saniraju požar, međutim, deluje da se vatra mnogo brže širi. Dolazi neprestano još ekipa vatrgoasne službe, jedan vatrogasac kaže da ne zna koliki broj njih će morati da dođe. Popričala sam sa nekoliko kineza imaju svoje lokale unutra i koji sa suzama u očima gledaju šta se dešava. Jako su zabrinuti da od njihovih lokala neće ostati ništa. Velike su gužve u Ulici Julija Gagarina, pravi se ogroman zastoj iz razloga što vozački žele da zastanu da vide šta se dešava - navela je reporterka "Novog jutra", Dragana Aleksić.

Foto: TV Pink Printscreen

Luka Čaušić, načelnik sektora za vandredne situacije, uključio se ispred kineskog tržnog centar i otkrio više informacija javnosti.

- Situacija je nešto povoljnija u odnosu na prethodne minute, ovo je u svakomslučaju kompleksan požar i ne možemo da kažemo da smo ga stavili pod kontrolu.Na licu mesta je 62 pripadnika vatrogasne brigade. Uključena su i dvahelikoptera koja su značajno pomogla da se spusti tempertatura ispuštanjem vode– rekao je Čaušić.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo je jedan veoma težak požar i pre dve godine kada je deo gorio, mi smo uspeli da spasimo više od polovine tada, ali ovakvi centri su puni izuzetno gorivih materija, razvijaju se visoke temperature. Mi sad, faktički sa zadnje strane pokušavamo da spasimo nešto ovim ljudima. Međutim, toliko je visoka temperatura, jako je teško prognozirati u kojem pravcu će da ide ovaj požar. Ono što je najbitnije, za sad nemamo informacije da ima povređenih lica - rekao je Čaušić.