AKTUELNO

Nakon što su prijatelji i porodica tada nestalog državljanina Srbije Danijela Ćesala, objavili apel da se profesionalni vozač traži na području Švedske, gde mu se gubi svaki trag, stigla je i vest da je Ćesal pronađen, ali lišen slobode, što nije jedini slučaj završen na skoro isti način.

Naime, kako tvrdi prijatelj porodice, Danijel je uhapšen i trenutno se nalazi u pritvoru u Geteborgu, i to zbog krijumčarenja droge.

- Danijel se nalazi u pritvoru u Geterborgu! Nije propao u zemlju kao što su svi mislili i objavili, nažalost istina je drugačija. Nema nikakve misterije - objasnio je prijatelj Danijela Ćesala.

Slučaj "nestanka" Danijela Ćesala, mnoge je podsetio na slučaj "nestanka" kuvara Dejana Markusa iz Beograda, kome se pre četiri godine izgubio trag u Hrvatskoj. Ubrzo je otkrivena istina o njegovom nestanku...

Naime, u januaru 2020. godine poznatom kuvaru i voditelju emisije "Kuvati srcem". koji je živeo u to vreme u Hrvatskoj, stavljene su lisice na ruke u Sloveniji, zbog sumnje da je švercovao drogu.

Njegova priča otpočela je nestankom koji je prijavila porodica. Zabrinuti zato što je nedostupan i neaktivan na društvenim mrežama, što je bio alarm da se podignu svi na noge kako bi ga pronašli Dejana Markusa, preko medija su apelovali za pomoć.

Foto: Facebook.com/Nestali.hr.

Aktivna potraga za Markusom trajala je danima, da bi se na kraju ispostavilo da je Dejan živ i zdrav, ali iza rešetaka, uhapšen kao član međunarodne kriminalne grupe, kada je kod njega pronađena tečna droga amfetamin.

Kako je tada pisao, Dejan Markus odslužio je dvogodišnju kaznu u Hrvatskoj, nakon čega je odlučio da se ipak ne vraća za Beograd, već da otvori restoran u Zagrebu i život započne ispočetka.

- Dejan Markus je odslužio kaznu i u ovom trenutku priprema otvaranje restorana u centru Zagreba. Bavi se kulinarstvom, sada je sve u redu, platio je danak za svoju grešku - rekao je tada kratko advokat Petar Car.

Posle nekoliko meseci provedenih u pritvoru u Mariboru u Sloveniji, Markus je izručen Hrvatskoj, koja je vodila postupak protiv njega.

Autor: