AKTUELNO

Osumnjičeni za pokušaj oružane pljačke apoteke u Smederevu saslušan u Višem javnom tužilaštvu u tom gradu. Osumnjičeni koristio pravo da ne iznosi odbranu, a tužilaštvo zahteva pritvor zbog opasnosti da će osumnjičeni uticati na svedoke i ponaviti krivično delo.

E. S. iz Smedereva saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu zbog postojanja osnova sumnje da je u subotu izvršio dva razbojništva – od kojih jedno u pokušaju – a zatim krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično delo prinuda.

Prvo pokušao da izvrši razbojništvo s pištoljem

Tužilaštvo osumnjičenom na teret stavlja da je u Smederevu najpre pokušao da izvrši razbojništvo nad radnicom u kiosku, držeći u ruci pištolj.

Navodi se da nije uspeo da uđe u objekat, jer je radnica držala vrata, a potom ih zaključala, nakon čega je osumnjičeni otišao do obližnje apoteke, ušao, i uz pretnju pištoljem, iz koga je opalio nekoliko puta, uzeo novac iz kase.

U apoteci su se za vreme pokušaja oružane pljačke nalazile oštećene radnice i mušterije.

Pobegao iz apoteke na zadnja vrata

E. S. je, kako se navodi, sa novcem potom izašao iz apoteke na zadnja vrata, kada su ga pripadnici MUP-a uhapsili.

Osumnjičeni se tokom saslušanja branio pravom da ne iznosi svoju odbranu, a tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor u trajanju do 30 dana zbog okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Tužilaštvo zahteva pritvor

Takođe, tužilaštvo je zahtevalo pritvor i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičkog postupka.

U predstojećoj istrazi, tužilaštvo će ispitati svedoke, obaviti potrebna veštačenja i preduzeti sve druge neophodne radnje u cilju utvrđivanja kompletnog činjeničnog stanja.

Autor: