AKTUELNO

Goran Džonić čija je žalba na kaznu doživotnog zatvora razmatrana pred Apelacionim sudom u Nišu, ponovio je navode iz svoje odbrane u ranijem roku sudskog postupka da nema nikakve veze sa monstruoznim ubistvom porodice Đokić i da mu je navodno sve smešteno.

- Veze s vezom nema. Sve je izmišljeno. Prvo, pare su nađene na paleti gde su dva sata sedam, osam milicionera vršila pretres. Tri dana sam biven, na jedno uvo još ne čujem. Bio sam na poligrafu, prošao sam poligraf - počeo je Džonić konfuzno da iznosi svoju odbranu pred većem Apelacionog suda u Nišu.

Na pitanje predsednika sudskog Zorana Popovića da li su te povrede na koje se poziva zavedene u nekoj medicinskoj dokumentaciji, Džonić je rekao da "sve ima na kamerama u SUP-u".

- Bio sam modar tu (pokazuje na lice). Nisam jeo i pio tri dana, a šećeraš sam na insulinu 18 godina. Za dolare, imao sam majstore u kući. WC se ne zaključava. - nastavio je Džonić da konfuzno iznosi svoju odbranu.

On je pred sudskim većem Apelacionog suda istakao da je nekada bio uvaženi član društvene zajednice, ali da su ga nakon svega mediji uništili.

- Bio sam odbornik u opštini, ipak, nešto sam vredeo. Sada ništa ne vredim. Sada sam nula. Mediji su me uništili - rekao je Džonić.

On je zatim naveo da dolare za koje mu se stavlja na teret optužnicom da ih je uzeo iz automobila ubijenog Gorana Đokića, njegovog brata od tetke, rekao da ih "prvi put vidi".

Džonić se pravdao i da je kuću za sina Stefana kupio znatno pre ovih događaja, a da je 10 hiljada dolara koje je vratio rođaku iz Švajcarske, uzeo takođe ranije.

- Ja sam tu kuću kupio 6 godina pre ovih događaja. Oba roditelja su mi u Nemačkoj. Sada su u penziji. I pištolj sam imao godinama i nikog nisam povredio. Dva sina sam podigao. Cenjen sam u Aleksincu, Ražnju. Šta se desilo, ne znam - rekao je Džonić.

On je naveo da mu je jedan od inspektora se obratio rečima: "Gde si ubico?" i nastavio da tvrdi da policija ima veze sa svim događajima koji su mu, kako kaže, "namešteni".

Foto: Kurir.rs/Marko Smiljković, Pixabay.com, Facebook.com

- Tvrdim životom da ima veze policija - rekao je Džonić.

On je naveo da je pare pozajmio od brata iz inostranstva i da mu je vraćao po 400, 500 evra mesečno.

Advokatica: "Tražimo ponovno suđenje"

Advokatica Biljana Pešić koja Džonića zastupa po službenoj dužnosti, rekla je pred većem Apelacionog suda, da žalba sadrži zahtev da se izvedu dokazi koji su odbijeni pred Višim sudom u Nišu u toku suđenja.

- Sud je većinu naših predloga odbio, zbog čega činjenično stanje nije utvrđeno na nesumnjiv način. U presudi se navodi opis događaja koji predstavlja jednu od mogućnosti, jer nismo mogli da dokažemo drugo. Zbog toga smatramo da je presuda nezakonita i tražimo ponovno suđenje uz predlog da se okrivljeni pusti iz pritvora da se brani sa slobode - rekla je Pešićeva.

Tužilaštvo traži da se odbije žalba

Apelacioni tužilac Mića Stamenković naveo je da to tužilaštvo ostaje pri predlogu da se žalba odbrane odbije kao neosnovana.

Predsednik sudskog veća, Zoran Popović rekao je da će Apelacioni sud doneti odluku u delu koji nije otvoren za javnost i da će odluka biti saopštena u zakonom propisanom roku.

Džonić odveden u pritvorsku jedinicu

U izjavi nakon ročišta, Pešićeva je novinarima rekla da se žalbom traži veštačenje zdravstvenog stanja Džonića, s obzirom na njegovu odbranu, antropološko veštačenje, kao i izvođenje drugih dokaza koji su bili odbijeni na suđenju u Višem sudu u Nišu.

Nakon završenog ročišta, Džonić je u pratnji sudskih stražara izveden iz sudnice i maricom odveden u pritvorsku jedinicu Kazneno popravnog zavoda u Nišu gde će sačekati pravosnažnost presude.

Autor: