AKTUELNO

Jedan mladić je poginuo, a četvoro ih je povređeo u ekslopoziji koja se dogodila u fabrici "Trajal" u Kruševcu. Prema rečima direktorke bolnice u Kruševcu dr Vesne Stević Galić, koja se upravi vratila iz vizite tri osobe su na kliničkom praćenju u bolnici u Kruševcu, dok je jedna prebačena na VMA u Beogradu.

Šesta po redu eksplozija u fabrici "Trijal" u Kruševcu dogodila se juče rokom prepodneva. Od eksplozije osamnaestogodišnji mladić Nikola Rašković tragično je nastradao, dok ih je četvoro završilo sa težim povredama.

U saopštenju "Trajal korporacije" kaže se da je i pored preduzetih svih mera zaštite na radu, nažalost u pogonu za proizvodnju gorive trake, fabrike eksploziva, pirotehnike i hemije došlo do eksplozije. Pogon je radio uz primenu svih bezbednosnih mera, a radnici "Trajala" izražavaju duboku žalost i tugu povodom ovog tragičnog događaja.

Na licu mesta tokom uviđaja policije i tužilaštva koji istražuje uzroke nesreće bio je i ministar policije Bratislav Gašić. Objekt je bio pod video nadzorom, pa će se tokom uviđaja istražiti detalje ovog događaja.

Od četvoro povređenih, najteže je povređena 19-godišnja radnica, koja je upućena nakon reanimacije i urgentnog zbrinjavanja na VMA na dalje lečenje.

Foto: MUP Srbije

Direktorka bolnice dr Vesna Stević Gajić, koja se upravi vratila iz vizite otkrila je u kakvom su stanju povređene osobe.

- Hospitalizovali smo četiri osobe zbog težine povrede, jednu osobu smo bili prinuđeni da pošaljemo na dalje lečenje u tercijarnu ustanu na VMA. Tri osobe su hospitalizovane kod nas, i na kliničkom su praćenju. Za sada su dobrog opšteg stanja - otkrila je dr Stević Gajić i dodala:

- Povrede su karakteristične za taj udarni talas. To su povrede ekstremiteta, uglavnom su to nagnječenja, povrede mišića, imamo povrede ligamenata, ali ono što je najbitnije, za sada su svi stabilni i vitalno nisu ugroženi - kaže dr Stević Galić za medije.

Inače od 2001. godine u ovoj fabrici ovo je šesta nesreća od detonacija, ali prva sa smrtnim ishodom. U prethodnih pet bilo je samo povređenih radnika i materijalne štete. "Korporacija Trajal" danas zapošljava oko 1300 radnika, a proizvodi se za civilni i vojni sektor.

Autor: