AKTUELNO

Osim Jelene Marjanović i njenog supruga Zorana, kobnog popodneva 2. aprila 2016. godine bazna stanica mobilne telefonije u blizini mesta ubistva registrovala je prisustvo još jednog člana porodice Marjanović!

Drugo veštačenje

Kako je potvrđeno Srpskom telegrafu, u tužilaštvo je stiglo prostorno i vremensko veštačenje mobilnih telefona i komunikacija između članova porodice Marjanović na dan ubistva.

- Mobilni aparati Jelene i Zorana Marjanovića registrovani su kobnog dana u istoj baznoj stanici u vreme kada su njih dvoje, po priči Zorana Marjanovića, došli na nasip. Tačno veštačenje otežava činjenica da je na tom mestu slab domet drugih baznih stanica, tako da je izuzetno teško odrediti tačan položaj pomoću sistema trijangulacije. Neobično je to što su Zoranov i Jelenin telefon bili jedan pored drugog, a ona je navodno otišla da trči - kaže izvor.

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Printscreen Facebook

Inače, ovo je rezultat drugog veštačenje jer prvo koje je obavljeno nije uključivalo sve članove porodice Marjanović. Posle toga je naložio da se veštače telefoni svih muškaraca iz kuće Marjanović - Zoranovog oca Vladimira, brata Miloša i sina iz prvog braka Uroša.

- Rezultati ovog naknadnog veštačenja pokazuju da je bazna stanica u Crvenki registrovala još jedan telefon koji je pripada Marjanovićima. Postoji pretpostavka da je Zoran Marjanović imao saučesnika jer je jednoj osobi teško da počini zločin kakav je počinjen nad Jelenom i sakrije telo.

Ipak, samo po sebi ovo veštačenje ne može da bude dovoljan dokaz na sudu jer tek treba dokazati kod koga su ovi telefoni bili u tom trenutku. Moguće je da jedna osoba kod sebe ima dva telefona, a na istrazi je da dokaže suprotno.

Zoran Marjanović je od prvog dana tvrdio da je sa Jelenom došao u Crvenku jer je ona htela tamo da džogira. On je rekao da je otrčala niz nasip, a da je on ostao sa ćerkom u blizini rampe. Jelena je kod sebe imala mobilni telefon, a poslednja osoba koja ju je zvala bila je kuma Marjanovićevih Vera Vukomanović, koja je to potvrdila u tužilaštvu.

Foto: Pink.rs

Krunski dokaz

- Vreme smrti Jelene Marjanović je između 16.49 i 17.30 i upravo na to vreme je koncentrisana istraga. Ako tužilaštvo i policija dokažu da je u to vreme u Crvenki bio još neko, osim Zorana i Jelene, to bi bio krunski dokaz protiv njega i Zoran bi se teško izvukao - kaže sagovornik.

Deset minuta za zločin

U naredbi Višeg tužilaštva za sprovođenje istrage protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je počinio ubistvo navodi se da je vreme smrti Jelene između 16.49 i 17.30. Kako se sumnja, Zoran se u periodu od desetak minuta odvojio od ćerke Jane, koja je ostala na nasipu u Crvenki, ubio suprugu u neposrednoj blizini kanala i vratio se kod ćerke.

- Rezultati veštačenja telefona potkrepljuju ovu sumnju, a sada je potrebno utvrditi da li je pomagač bio sa Zoranom ili je ostao da čuva devojčicu - dodaje naš sagovornik.

Pročitajte još: MARJANOVIĆ URLAO U ZATVORU: 'Znam ko je ubio Jelenu, sve ću da otkrijem!'

#Mobilni telefon

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

#telefon

'