AKTUELNO

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Trećem osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv M.J. zbog postojanja opravdane sumnje da je dana 18. decembra u Novom Beogradu izvršila krivično delo Nasilje u porodici.

Kako se sumnja, ona je u alkoholisanom stanju, gađala svoju majku staklenim ukrasom sa jelke, nanevši joj pri tom laku telesnu povredu u vidu sekotine kože četvrtog prsta leve šake, te je nakon što je oštećena pokušala da optuženu podigne sa zemlje, optužena istu uhvatila rukom za vrat i davila je, te joj je tom prilikom zadala i laku telesnu povredu u vidu dispafagije.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da sud optuženoj produži pritvor, s obzirom da i dalje postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će optužena boravkom na slobode ometati postupak uticanjem na svedoke.

Osim toga, predloženo je da sud okrivljenu nakon održanog glavnog pretresa osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, izrekne joj meru bezbednosti Obaveznog lečenja alkoholičara, kao i da joj izrekne meru zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom tako što će joj zabraniti pristup oko mesta stanovanja oštećene i mesta rada oštećene na udaljenosti od 100 metara.

Takođe, predloženo je i da se okrivljenoj zabrani dalje uznemiravanje oštećene i dalja komunikaciju sa oštećenom, a u trajanju od tri godine.