AKTUELNO

U okviru istrage o ubistvu pevačice Jelene Marjanović završeno je i veštačenje, koje pokazuje da se blato sa njenih patika poklapa sa blatom nađenim na pantalonama njenog supruga Zorana Marjanovića, koji je osumnjičen za ubistvo.

Uskoro ističe šest meseci, koliko je određen pritvor Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović.

- Ono što će danas zaista biti zanimljivo za javnost je još jedan detalj koji će možda pomoći da se završi ova priča i da tužilaštvo skupi sve dokaze koji su potrebni, jeste svedočenje Milice Marjanović, Zoranove snaje, koja je na predlog advokata odbrane, njih pet, odlučila da priča, verovatno, o odnosu Zorana i Jelene. Ona je ujedno i prvi Marjanović koji progovara o slučaju - rekla je Paunović.

Foto: Printscreen

on aje dodala da Prvi Marjanović koji progovara će biti snajka.

U medijima je izašla informacija da postoji snimak gde se vidi da Jelena sa suprugom i detetom dolazi na nasip automobilom.

- Za postojanje tog snimka mi smo znali još pre pet, šest meseci, odgovorno tvrdim, voleo bih da vidim snimak, ali Teodora Krsmanović, sestra Jelene Marjanović je videla te fotografije i nije identifikovala Jelenu - rekao je Nenad Šipka iz centra za forenzička istraživanja.

On je naglasio da je lično istraživao i došao do informacija da na prodavnici u blizini nasipa nije postojao video nadzor u trenutku kada se događaj odigrao. - Jedini video nadzor postojao je na prodavnici koja je na putu do Crvenke, i ta kamera je na nekih desetak metara udaljena od vozila koja se nalaze sa druge strane. Ja vam odgovorno tvrdim da je nemoguće idetifikovati osobu i utvrditi tačno ko se nalazi na snimku. Na njemu se ne vidi lice, samo ruka i crvena kosa. Treća stvar je ta da je navedeno vreme snimanja negde oko 15 i 30 sati, a mi imamo pouzdanu informaciju od svedoka koji je Zorana video između 14 i 30 i 15 časova na nasipu kod rampe. Identitet svedoka je poznat tužilaštvu, međutim, nikada nije ispitan - rekoa je Šipka.

Foto: Printscreen

On je izrazio čuđenje što se ne pozivaju svedoci koji mogu da daju relevantne podatke. dok se pozivaju neki svedoci koji nisu ni poznavali Jelenu i Zorana.

- Zoranov izlazak iz pritvora u vezi je sa vremenom podizanja optužnice, njemu se ne može produžiti pritvor više od šest meseci, što ne znači da se optužnica ne može podići i nakon dva meseca - rekao je Šipka.

Mladen Mijatović, novinar televizije Pink, istakao je da ima mnogo dokaza, zvaničnih i nezvaničnih, ali da to treba prepustiti nadležnim organima.- Treba prepustiti policiji i tužilaštvu, kao i odbrani da svako izvede svoje dokaze pred nadležnim organima i onda naravno, opet na sudu da te dokaze, materijalne i relevantne, opet donesu - rekao je Mladen.

Foto: Printscreen

Kako je rekao, njegova je pretpostavka da nije samo to blato jedini dokaz. Po njegovim rečima ono je u prvom trenutku bilo dokaz da se Zoran Marjanović privede i da bude uhapšen po nalogu tužilaštva, zbog osnovane sumnje da je izvršio to krivično delo, kao i da mu je zbog toga određen pritvor.

- Da li ima još dokaza to će tužilašto reći. Samo ono što je zvanično, i ono što može da opstane na sudu, jeste ono na osnovu čega neko može da bude osuđen ili oslobođen - naglasio je Mijatović.

#Jelena Marjanović

#Sud

#Svedok

#Zoran Marjanović

'