AKTUELNO

U okviru istrage o ubistvu pevačice Granda Jelene Marjanović (33) završeno je i veštačenje patika koje je Jelena imala kada je 2. aprila 2016. u kanalu na borčanskom nasipu nađeno njeno telo

Kako Alo nezvanično saznaje, veštačenje Jelenine obuće rađeno je kako bi se utvrdilo da li je zaista u njima trčala nasipom kobnog dana, ali i da li se blato sa njenih patika poklapa sa blatom nađenim na pantalonama Zorana Marjanovića, koji je osumnjičen za ubistvo.

Milica Marjanović, snaja osumnjičenog Zorana, u ponedeljak će biti saslušana u Višem javnom tužilaštvu. Nju su kao svedoka predložili Marjanovićevi branioci. Supruga Zoranovog rođenog brata Miloša najpre je trebalo da svedoči kao svedok tužilaštva, ali je tužilac od toga odustao, pa su je potom advokati odbrane predložili za svog svedoka. U istrazi je do sada saslušano više svedoka, ali oni nisu bili od velike pomoći. Članovi porodice Marjanović odbili su da svedoče.

- Veštačenje patika je završeno i na osnovu analiza došlo se do toga da se blato sa đonova poklapa sa blatom čiji su tragovi ranije izolovani sa farmerki Zorana Marjanovića. To potvrđuje da su Zoran i Jelena kobnog dana bili na istom mestu, odnosno da su oboje gazili tlo na nasipu Crvenka - objašnjava izvor iz istrage i dodaje da su ranija veštačenja pokazala da se blato sa Zoranovih pantalona poklapa sa blatom nađenim na telu ubijene Jelene.

Prema rečima našeg sagovornika, ovim veštačenjem završen je još jedan važan deo istrage, a osim veštačenja Jeleninih patika, u Više javno tužilaštvo pristigla su i druga veštačenja, kao i novi dokazi, na osnovu kojih je Apelacioni sud nedavno potvrdio pritvor Zoranu Marjanoviću do 10. marta.

- Tužilaštvu su ranije dostavljeni rezultati veštačenja baznih stanica i mobilnih telefona, kao i neuropsihijatrijsko veštačenje Zorana Marjanovića.

Sa ovim novim veštačenjem, ali i izjavama svedoka, istraga se privodi kraju. Očekuje se da istraga bude završena do 10. marta, što je i rok za podizanje optužnice. Prema do sada prikupljenom materijalu, ključni dokazi odnose se upravo na forenzičke tragove - kaže izvor.

Foto: Portal Republika

Podsetimo, u nalogu za sprovođenje istrage protiv osumnjičenog Zorana Marjanovića navodi se da je Jelena usmrćena udarcima nepoznatim predmetom u glavu, i to u kanalu u kojem je pronađen njen leš.

Takođe, u naredbi se navodi da je Jelena ubijena 2. aprila 2016. između 16. 49 i 17. 30, a da se Zoran u tom periodu odvojio od svoje ćerke Jane.

- Osumnjičeni je i pre, ali i posle hapšenja, tvrdio da nije ubio svoju suprugu. Prema njegovoj priči, kobnog dana je sa Jelenom i njihovom maloletnom ćerkom otišao na nasip u Borči kako bi Jelena trčala, ali da je u jednom trenutku izgubio suprugu iz vida - podseća izvor.

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

#dokazi

'