AKTUELNO

Jedno plovno vozilo, tačnije gliser zapalio se jutros u marini kod beogradskog sajma gde su povređene dve muške osobe od kojih je jedna zadobila opekotine po rukama.

Vatrogasci su požar brzo i efikasno lokalizovali, pa se on na svu sreću nije proširio na ostale glisere i čamce koji su tu bili usidreni.

- Video sam jutros, negde pre tri sata vatrogasce, Hitnu pomoći i policiju. Tada sam čuo da se zapalio zadnji deo glisera na kom su bila dvojica muškaraca - kaže ribar za Kurir i dodaje:

- Pričalo se da se akumulator zapalio u zadnjem delu zašto što ima solarne panele koji se greju i nešto je pošlo po zlu i kada je jedan od njih upalio plovilo on je bukvalno buknuo, eksplodiralo.

Kako je dalje naveo naš sagovornik, gliser koji je uništen košta nekoliko desetina hiljada evra.

- Mislim da ovaj gliser, koji liči na malu jahtu vredi više od 20.000 evra. Šteta je totalna, ali na svu sreću niko nije stradao iako je njih dvoje povređeno - kaže ribar.

Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje ove nezgode. Inače, na terenu je i dalje tim koji radi na prikupljanju dokaza, a nije dozvoljen ni prilazak marini.

Autor: