AKTUELNO

Džesika R. T. (39), osumnjičena da je sa suprugom Dušanom K. (59), zvanim Duca s Olimpa, bombardovala kuće Dragoslava Kosmajca, kako mediji navode, kažnjena je "posebnim merama".

"Njoj nije bio određen pritvor, zabrenjeno joj je da napušta Ljig, mora da se javi svakog 1. i 15. u mesecu, takođe joj je oduzet pasoš", rečeno nam je.

Podsetimo, ona je na saslušanju iznela odbranu, dok je on negirao delo. Njemu je određen pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Sumnja se da su Dušan K. i Džesika dogovarali, planirali i organizovali izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo oštećenih Lazara i Milice Kosmajac, pa su neovlašćeno pribavili tri ručne bombe, čije držanje nije dozvoljeno građanima.

Dušan K. je 7. novembra u dvorište porodične kuće Lazara Kosmajca, aktivirao i bacio ručnu bombu, koja nije ekspodirala, da bi sutradan u dvorište porodične kuće prvog komšije Kosmajca, oštećenog S. N. bacio drugu ručnu bombu koja je eksplodirala, čime je izazvao opasnost za život i telo ljudi i imovinu većeg obima i to S. N, koji se u to vreme nalazio i kući.

Zatim je Dušan K, kako se sumnja, 15. novembra u dvorište porodične kuće Milice Kosmajac aktivirao i bacio treću ručnu bombu, koja nije ekspolodirala.

Osumnjičena Džesi Vi R.T. mu je sa umišljajem pomagala u izvršenju krivičnih dela, tako što je vodila računa da niko ne uoči šta rade, čuvala stražu, obezbeđivala vozilo i čekala Dušana K.

Policijski službenici su u vozilu Dušana K. marke "mercedes" pronašli svesku u koju je on zapisivao podatke o porodici oštećenih, njihovim vozilima, nekretninama, obezbeđenju koje imaju, kao i dva sredstva za komunikaciju koja su koristili prilikom izvršenje krivičnih dela.

Autor: