AKTUELNO

Hrvatski državljanin sa Interpolove poternice Kristijan Palić, jedan od šefova balkanskog narkokartela, uhapšen je u Istanbulu, saopštio je ministar unutarnjih poslova Turske Ali Jerlikaja.

Palić je osumnjičen da je jedan od vođa zapadnobalkanskog krila međunarodnog narkokartela, a Interpolovu plavu poternicu za njim raspisali su Brazil, Hrvatska i nekoliko evropskih zemalja.

Takođe, ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Jerlikaja objavio je da je u Istanbulu uhapšen hrvatski državljanin Nenad Petrak, vođa međunarodnog narko kartela.

Dejan Radenković bivši pomoćnik načelnika uprave kriminalističke policije kaže da su oni bezimeni za nas, i širu javnost, ali ne i za policiju.

- Imamo činjenicu da su dvojica uhaošena u Turskoj, gde su stali na put njihovoj daljoj aktivnosti - rekao je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Kriminal ne poznaje granice, i zato postoji interpol koji pevazilazi sve prepreke, dodaje Radenković.

- Plava poternica je ozbiljna, crvena je hapšenje, kada već postoji pravosnažna presuda. Ne zna se koja je ozbiljnija - navodi Radenković.

Urednik portala "Kurir" Mladen Radulović kaže Balkanski kartel nije bio široko poznat, dok se nije saznalo ko je u njemu.

- Ne zna se da li je to kartel preko granica, i da li deluje na tom prostoru. Sada imamo jak i snažan udar na taj kartel, da se ne bave tim poslom. Dosta pripadbnika iz nekih država je isključeno. Albanski karteli nisu u ovome. Optužnica je podignuta protiv 20 pripadnika pre mesec dana - kaže Radulović.

Radulović je potom istakao da nema kraja ovakvim grupacijama, i krivi su konzumenti, a ne mafijaši koji nabavljaju drogu.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: