AKTUELNO

Protiv M.D. (27) iz Više javno tužilaštvo u Pančevu donelo naredbu o sprovođenju istrage zbog sumnje da izvršio krivična dela nedozvoljeno nošenje oružja i municije, neovlašćeno držanje opojnih droga i ugrožavanje sigurnosti kao saizvršilac, a protiv osumnjičenih M.D. (27) i M.M. (21) iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti kao saizvršioci.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su 16. novembra ove godine u 18.15 časova u Pančevu, u prolazu kod zgrade "Dunav osiguranja" u ul. Masarikova bb pretili da će fizički napasti mladiću L.V. (20) iz, dok se osumnjičeni M.D. tereti i da je neovlašćeno nosio pištolj sa okvirom sa sedam metaka od iznajmljene sobe hotela "Kutko" u ul. Masarikova br. 3 do zgrade "Dunav osiguranja", te da je u istoj sobi neovlašćeno držao još šest metaka i 0,71 gram neto mase opojne droge marihuane za sopstvenu upotrebu.

Nakon saslušanja osumnjičenih u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Pančevu da se protiv osumnjičenih odredi pritvor u trajanju do 30 dana i to protiv sve trojice zbog postojanja sumnje da će ometati postupak uticajem na svedoke, a protiv M.D., kojem se stavlja na teret da je izvršio tri krivična dela, i zbog postojanja sumnje koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke i obaviti potrebna veštačenja.

#Pančevo