AKTUELNO

Tinejdžer D. B. (19) iz Paraćina, koji je prekjuče uhapšen zbog sumnje da je ubio Zorana S. (70) u njegovom stanu u Jagodini, saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.

Kako Kurir saznaje, on je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

- Osumnjičeni se branio ćutanjem - kaže naš izvor i dodaje da se očekuje donošenje odluke o određivanju pritvora.

Podsetimo, stravičan zločin dogodio se u sredu u Jagodini kada je D. B. došao u stan žrtve.

- Ubijeni muškarac je zatečen bez odeće. Na telu je imao brojne podlive i modrice, najverovatnije nanete metalnom šipkom. Takođe, na telu je imao i više ubodnih rana nanetih nožem, kao i prerezan vrat - podseća naš izvor.

Kako smo već pisali, mladić iz Jagodine je posle zločina pozvao svog prijatelja i rekao da je ubio čoveka, kao i adresu na kojoj se nalazi.

- Policija je brzo došla na mesto zločina. Osumnjičeni ih je čekao ispred stana i sve vreme je mirno pratio uviđaj. Ni tokom hapšenja nije puno pričao - podseća naš izvor.

Istraga utvrđuje prirodu odnosa osumnjičenog i ubijenog.

- Zoran S. je bio penzioner, pre izvesnog vremena se razveo i živeo je sam u stanu. Prema nama je bio fin i kulturan, žao nam je što mu se to dogodilo. Mladića koji je uhapšen nismo ranije viđali kod njega, a on posle razvoda nije krio da je naklonjen istom polu - ispričake su komšije.

Međutim, nije utvrđeno da su D. B. i Zoran S. bili partneri, a njihovi telefoni poslati su na veštačenje kako bi se videlo kakve su poruke razmenjivali.

- Za sada se pretpostavlja da su se upoznali preko društvenih mreža. Moguće je i da se mladić javio na neki od oglasa koje je Zoran davao u psolednje vreme na raznim internet stranicama. U oglasima je na prodaju nudio automobil, laptop, ali i stan - podseća sagovornik Kurira.

#Jagodina