AKTUELNO

Državljanin Srbije Marko M. (29) nastradao je u subotu rano ujutru u Limasolu na Kipru, a ikao se isprva verovalo da ga je slučajno usmrtio automobil koji je naleteo na njega dok je pretrčavao ulicu, ispostavilo se da je on ubijen.

Kako su saopštili iz lokalne policije, uhapšena su dvojica muškaraca, starih 34 i 39 godina, i njima je određen trodnevni pritvor. Naime, kako smo već pisali, sumnja se da su dvojica mladića pretukli Srbina na ulici, a kada je pokušao da pobegne od njih izleteo je na kolovoz i u tom trenutku ga je udario auto. Automobil ga je vukao nekoliko metara dok se nije zaustavio.

Neutešna porodica Srbina koji godinama živi i radi na Kipru na društvenim mrežama oprostila se od njega uz fotografiju mladića.

- Mare dušo moja, neka te anđeli čuvaju! Počivaj u miru dobri dečače. Moje iskreno saučešće, utehe nemam - piše u jednom od mnogobrojnih komentara ipsod fotografije koju su okačili roditelji nastradalog.

Markova majka na jednom komentaru gde je upitana "šta mu se dogodilo" odgovorila je "nema ga više" i "idem po njega".

- Neka ga anđeli čuvaju, njegovoj mladoj duši neka Gospod podari rajsko naselje. Lepi dečače, rano si nas napustio - napisao je jedan prijatelj porodice.

Nastradali Srbin je inače radio kao obezbeđenje u jendom pabu nedaleko od mesta stradanja u Limasolu.

Foto: Pixabay.com

- Ispostavilo se da se Srbin neposredno pre stradanja posvađao u klubu sa devojkom, zbog čega je besno izleteo napolje i počeo da šeta trotoarom, duž obale. Dok se šetao, prišao mu je muškarac (39) i snažno ga udario u grudi, bacivši ga na trotoar. Napadnuti mladić je pokušao da ustane, ali ga je osumnjičeni udario još jednom i ponovo ga oborio. Napadač je tada otišao sa lica mesta, ali se pojavio drugi napadač (34) koji je nastavio da bije Srbina - pisali su lokalni mediji i dodali da je u tom trenutku žrtva počela da beži kroz parking gde je direktno istrčao na obalu.

Marko M. je nažalost od zadobijenih povreda preminuo, a lokalna policija krenula je u potragu za osumnjičenima koji su uhapšeni nakon 24 sata. Vozač automobila koji je udario Srbina je alko testiran i nakon negativnog testa pušten je da se brani sa slobode. Istraga je i dalje u toku i ona će utvrditi sve detalje ove tragične smrti, a inače, svađu i tuču zabležile su nadzorne kamere.

Autor: