AKTUELNO

Jedna osoba nastradala je, a dve su teško povređene saobraćajnoj nesreći do koje je došlo nešto pre tri sata noćas na putu od Železnika ka Sremčici.

Kako saznajemo oko 02.45, Sremčica, u ulici Stevana Filipovića, automobil marke "Fiat Punto" u kom su bili muškarci D. R. (47), K. T. (28) i ženska osoba K. A (35) prešao je u suprotnu traku i čeono udario u kamion marke "Mercedes".

Povređeni su odmah prevezeni u Urgentni centar gde su smešteni u salu reanimacije, gde je ubrzo preminuo D.R.

Za sada nije utvrđeno ko je upravljao vozilom "Punto" u trenutku nesreće.

Masovno voze u kontra smeru

Podsetimo, zbog vožnje u kontra smeru na auto-putu "Miloš Veliki", nedavno je došlo do stravične nesreće kada Dejan J. (51) upravljao vozilom i sudario se sa drugim automobilom. Tada se njegovo vozilo zapalilo, a on je nastradao na licu mesta.

Šta učiniti ako se nađete u suprotnom smeru na auto-putu, objasnio je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju.

- Vozač koji se nađe u suprotnom smeru odmah treba da uključi sva četiri žmigavca i da pokuša da na najbezbedniji način pređe u zaustavnu traku. Međutim, sem njegovog postupanja, veoma je bitno da i vozači koji nailaze ka njemu takođe uključe sva četiri žmigavaca i tako upozore one koji se kreću iza njih da se na putu dešava nešto neuobičajeno i da započnu kočenje. Kada na toj deonici svi uspore, moguće je da vozač koji je vozio u suprotnom smeru i sad je u zaustavnoj traci, napravi polukružno okretanje i nađe se u pravom smeru – kaže Damir Okanović.

Autor: