AKTUELNO

Marko Miljković, drugooptuženi u slučaju protiv klana Veljka Belivuka, na jučerašnjem suđenju se javio za reč jer je imao primedbe na iskaze svedoka, a onda je šokirao sve presisutne.

Miljković je posebno imao primedbu na svedočenje Sanje Mihajlović, majke Gorana Mihajlovića, za koga tužilaštvo tvrdi da je žrtva klana, a Miljković da je on živ.

- Ona laže. Ne stoji ono što je majka govorila da je sin prepošten i da bi bio "živ da nije skot". Ja ne znam da li je skot ili nije, ali znam da je živ - rekao je Miljković u Specijalnom sudu.

Prema navodima optužnice, Mihajlović je u aprilu 2019, pošto je prvo namamljen u kuću u Ritopeku u kojoj je otrovan nepoznatom supstancom, prebačen u Surduk, gde je u dvorištu vikendice čiji je vlasnik Aleksandra Živković, žena Radoja Živkovića Žutog koja je juče svedočila, spaljen na lomači od guma.

Tužilaštvo je kao dokaz priložilo fotografije iz kuće u Surduku, tragove paljenja i gume, kao i fotografije iz Ritopeka na kojima je Goran Mihajlović vezan i mučen.

- Što se tiče Sanje Mihajlović, iz njenog iskaza ispada da je sve čula od Nuždića. Ona je izričito rekla da je Nuždić dao "komad trave", mi vidimo da je Goran Mihajlović lice koje je rano počelo da beži i da se skriva, da je nestajao na godnu i po dana, prevario Albance, pljačkao sa Crnogorcima. Ne stoji, za mene najvažnije, ni da je ubijen 1. aprila kako su rekli svedoci saradnici jer je Nuždić rekao da mu je posle tog datuma poslao tablicu koju je samo on znao. Sanja MIhajlović je na zapisniku rekla da Goran nije znao šta imaju na šteku i da je Nuždiću to bilo čudno, a Nuždić je sam rekao da mu ništa nije bilo čudno, da su više puta tako sklanjali drogu - ispričao je još MIljković dok je iznosio svoje primedbe.

Podsetimo, suđenje Veljku Belivuku biće nastavljeno i danas, a svedočiće Verica Predić komšinica iz Surduka.

Autor: