AKTUELNO

Tvrdnja Centra za forenzička istraživanja je da Jelena nije ubijena na tlu nasipa.

Ubistvo Jelene Marjanović intrigira javnost, o novim detaljima istrage razgovarali su Nenad Šipka, iz Centra za forenzička istraživanja i Boris Vuković odgovorni urednik Srpskog telegrafa.

Nenad Šipka, rekao je da su detaljnije obradili majice, krv sa majice je mešavina vode i krvi. Krvava voda je istekla iz lobanje na majicu.

Foto: Portal Republika

- Mi smo već nekoliko puta izjavili da udarce nije zadobila ni na tlu nasipa ni u vodi kanala. Krenuli smo u 3D rekonstrukciju i pokazaćemo nekoliko varijanti da povrede nisu mogle tu da nastanu. Telo se stopilo sa okolinom, zato nije moglo da bude primećeno prve noći – naglašava Šipka.

Foto: Printscreen

Vuković je rekao da patike i čarape dokazuju da nije ubijena na nasipu, jer bi patike bile blatnjave i krvave. On je rekao da Srpski Telegraf poseduje fotografiju te patike koja nema grama blata, a koja je nađena sutradan, kad i telo, za to vreme blato ne bi moglo da nestane.

Foto: Portal Republika

- Sigurno je da mobilni telefon nije toliko krunski dokaz koliko je blato nađeno na Zoranovim farmerkama, što znači da je on bio u njenoj neposrednoj blizini – ističe Vuković.

Vuković je rekao da su mediji doprineli istrazi, jer se narod raspituje ko je ubio Jelenu.

- Ako pišemo o nečemu, tužilac će iznova da proverava tu istragu, kako bi došao do hapšenja i presude za ubistvo – kazao je Vuković.

Šipka je rekao da se slučaj zasnivao na onom što je rekao Zoran, da su došli u 15:05 na nasip, da je Jelena krenula da trči, da se on igrao sa Janom, i to je početak slučaja.

Foto: Printscreen

- Stojimo iza toga da se ubistvo nije desilo na nasipu, pitanje je kada, gde i kako- jedino mesto u kanalu gde nema šiblja je tu gde je telo bilo, što dokazuje da je ubica to morao da zna.

Šipka je rekao da su ključni detalji nepostojanje krvi, jer ako pođemo od pretpostavke da je ubica nosio telo sa druge strane rampe, ili da ju je ubica čekao u kanalu, kako je onda mogao da napusti mesto, a da ne bude primećen..

- Neopsorno je da je mesto smrti kanal, da je udahnula grančicu i malu količinu vode, da je bio obračun u kanalu bilo bi više vode, nanošenje povreda nije bilo na tlu, na majici se vidi da se na nju krv nije slivala, morala je da bude dovežena u horizontalnom položaju – rekao je Šipka.

Vuković se zapitao ako je tačno da je sa životnim funkcijama bačena u kanal, zašto ju je ubica poluživu bacio, toliko ju je tukao, a poluživu ostavio, on je dodao da postoji teorija da je taj udah refleksna funkcija i da svaka teorija ima novo pitanje.

Foto: Printscreen

- Jako je bitan motiv, sam Zoran je rekao da je promena mesta tračanja Jelenina odluka. Ako je neko organizovao njeno ubistvo, kako je mogao da zna da neće trčati u Borči, nego na nasipu, po obdukciji znamo da nije bilo tragova odnosa - Šipka, dodaje, ako ju je ubica oteo zašto je baš tu morao da baci telo.

- To veče kada se dogodio nestanak Jelene, Zoran je u prvom momentu rekao da je oteta, a ne da je nestala, onda je on zvao porodicu da je traže po nasipu, što je kasnije otežalo istragu. Nestanak je u policiju prijavio neko ko nema pravo, to može bliski rođak ili bračni drug, a otišla je kum, koja na to nema pravo, tako su se izgubila 24 časa. Kada je trebalo da policija uđe ide u kuću Marjanovića, tamo je bilo 50-70 ljudi, policija treba da radi analizu na mestu gde je prošlo 70 ljudi, to upućuje da je neko istragu vodio u drugom pravcu. Zoran je bio u stalnom kontaktu sa novinarima i servirao priče, njegov otac je posle Zoranovog hapšenja rekao da je bila u vezi sa biznismenom- rekao je Vuković i dodao da njegova porodica pravi žrtvu do njega.

Vuković je naglasio da je porodica tek posle nekog vremena rekla da je imala još nekog partnera.

Foto: Printscreen

Šipka je rekao da je on izneo činjenicu da je jedini dokaz da bila živa u subotu to što je majka rekla da su razgovarale, ali da je to jedini dokaz, koji je dala majka kao građanin, a ne kao svedok. Iz najbližeg kruga ljudi niko nema dokaz da je u subotu posle 17:30 bila živa.

- Mislim da tužilaštvo vodi istragu, rok je do marta, jedino lebdi u vazduhu ko su bili pomagači, teško je da je Zoran došao kući a da niko nije video blatnjave farmerke. Sigurno je da za taj zločin neko treba da odgovara, ali kroz dokaze. Njegova porodica ima pravo da ne svedoči u istrazi, ali je na tužilaštvu težak zadatak – istakao je Vuković.

#Borča

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'