AKTUELNO

Istražitelji još sklapaju kockice jednog od najmonstruoznijih ubistva u okolini Požarevca kada su prošle nedelje nađeni delovi tela Steve A. (56) u šumi

Za jeziv zločin osumnjičeni su njegova bivša supruga Lj.J. (56), ćerka A.A. (31) i sin M.A. za kojim je raspisana poternica.

Kako dosadašnja istraga pokazuje, Stevan je ubijen na spavanju hicem iz pištolja.

- Sumnja se da su ga zatim na krevetu električnim cirkularom isekli bivša supruga i deca. Delove tela su spakovali u kese, pa ih u kolima žrtve odvezli 60 kilometara dalje i razbacali po šumi- kaže naš izvor.

Policija je u četvrtaka uhapsila majku i ćerku, a kako se sumnja Stevanov sin je istim kolima koje su koristili u zločinu pobegao u Austriju. Na snazi je poternica za njim. Na teret mu se stavlja teško ubistvo.

- Prvi rezultati istrage govore da je Stevan ubijen nakon svađe sa bišom ženom i decom. On je hteo da ih izbaci iz kuće- dodaje naš izvor.

Komšije

Komšije i rođaci Steve A. iz Suvog Dola kažu da je u pitanju bio jako vredan čovek koji je već dug niz godina živi i radi u Beču na poslovima na građevini i oko uvođenja centralnog grejanja. Tamo su živeli i bivša supruga i deca koja su tamo i rođeni.

Kako za Telegraf.rs kaže njihov prvi komšija, zbog nerazjašnjenih okolnosti morali su da se vrate u Srbiju. On navodi da za dve godine, koliko su žena i deca u kući Stevinog oca, sa komšijama nisu progovorili dve reči.

- Šta oni rade, od čega žive sam Bog zna. Oni izlaze isključivo iz kuće noću posle osam oko devet sati. Toliko su čudni. On je bio vredan i radan čovek. Razveden je, ali je bivšoj ženi ipak dozvolio da živi u kući njegovog oca još od korone. Šta ih je to navelo da ga tako mučki ubiju... Za nas je to katastrofa - priča prvi komšija, koji ne može da poveruje da su i deca bila saučesnici u monstruoznom zločinu.

Njegove trvdnje potvrđuje i meštanka tog sela, koja takođe živi u komšiluku, a sa pokojnim Stevom bila u jako dobrim odnosima. Razgovarali su prošlog vikenda, kada je došao iz Austrije.

Foto: Facebook.com

On mi je pobratim od detinjstva. To je jedan takav čovek, vredan, ljudina prava, za razliku od bivše žene i dece koja mi nisu nikada delovala kako treba. Ovo se desilo pre nedelju dana. Negde u ponedeljak, čini mi se. Bio je jako ljut kad je došao iz Beča, jer od korova u dvorištu nije moglo da se uđe, a smrad se širio iz kuće. Oni ništa nisu radili i održavali. Otišao je kod svog rođaka Neše i zamolio ga da dođe da mu pomogne da pokosi i da srede plac. Sve ispred i oko kuće smo mi komšije očistili, oni nisu mrdnuli prstom - priča komšinica.

Kako ističe, Neša mu je obećao da će da dođe, a kada je pokušao da pozove Stevu, on je bio nedostupan. Otišao je u kuću u kojoj je bila njegova bivša supruga sa decom, a oni su se ponašali kao da se ništa nije dogodilo.

- Nešto su petljali da je morao nekuda da ode, naprasno, i bilo mu je sumnjivo pa je prijavio sve policiji. Tako je sve krenulo da se odmotava. Mislim da su bili u sekti. U ovu kuću su došli 2020. godine i ni sa kim nisu progovarali. Kada je policija došla, bilo je četiri inspektora- kaže komšinica.

Radnik

Prema još nepotvrđenim informacijama do kojih je Telegraf.rs došao u Kučevu, meštani kažu da je telo Steve A. pronađeno u šumarku na deonici puta Kučevo - Petrovac na Mlavi kod sela Kučajna, gde je u toku rekonstrukcija alternativnog puta. Radnik preduzeća za puteve rovokopačem je pronašao telo nesrećnog čoveka.

Meštani sela Vlaški Do koji kažu da ne pamte da se ovako nešto ikada dogodilo, mišljenja su da je pozadina iza svega strašna i da se radi o sekti jer, kako kažu, majka i deca su svako veče izlazili iz kuće posle 20 sati i dolazili pred zoru.

Podsećamo, po dolasku policije, Stevina bivša supruga Ljiljana J. (56) je priznala ubistvo, dok se ćerka Anita A. branila ćutanjem. Za sinom Markom A. policija i dalje traga.

Autor: