AKTUELNO

Policija uhapsila Ljiljanu J. i njenu ćerku A. A., dok se za sinom traga. Sumnja se da je Ljiljana na spavanju ubila Stevana Andrejića (56), posle čega su raskomadali telo i bacili ga, dok su tragove zločina pokušali da sakriju

Stravičan zločin dogodio se u selu Vlaški do kod Požarevca kada su, kako se sumnja, Ljiljana J. i njena deca ubili, raskomadali i bacili u šumu telo svog bivšeg muža, odnosno oca Stevana Andrejića (56)!

Prema pisanju medija, sumnja se da se ubistvo dogodilo početkom septembra, a policija je prekjuče uhapsila Ljiljanu J. i njenu ćerku A. A., dok je sin pobegao.

- Ljiljana je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu priznala da je sama ubila bivšeg muža na spavanju, a da su joj ćerka i sin pomogli da se otarasi tela i sakrije tragove zločina. Majci i ćerci je određen pritvor do 30 dana, dok se za sinom traga - kaže izvor.

Živeo u Austriji

Prema rečima meštana i rođaka porodice, Stevan Andrejić i Ljiljana J. bili su razvedeni skoro 20 godina, a on je živeo u Austriji.

- Došao je u Srbiju 1. septembra. Tada smo ga poslednji put videli. Iako je razveden, kada god je dolazio, boravio je kod žene. Inače, kuća u selu u kojoj su živeli Ljiljana i deca je Stevanova, nasledio ju je od oca, ali im je dao da tu žive. Dolazio je da ih poseti i vodio je računa o domaćinstvu, menjao prozore, čistio dvorište... - pričaju komšije.

Foto: Facebook.com

Njegov rođak Neša kaže da je Stevana poslednji put video 3. septembra. Neša je, kako kaže, pošto je primetio da Stevana nema, a da se njegova porodica čudno ponaša, otišao u policiju i prijavio nestanak, te je klupko počelo da se odmotava.

- Dan pre nestanka sedeli smo njegovi sin i ćerka, on i ja, i pili kafu. Najnormalnije su se ponašali svi, pričali smo kako ćemo da idemo na pecanje svi zajedno i trebalo je da im sređujem dvorište. Međutim, posle toga Stevana nisam video, niti me je zvao na pecanje, niti mi se javio za sređivanje - kaže Neša i dodaje da mu je najveću sumnju probudilo to što su Stevanova deca vozila njegov automobil, koji on inače nikome nije davao.

- Meni nije davao taj auto da pomerim ni 20 metara, a njegov sin mi odjednom kaže da je Stevan starim autom otišao za Austriju, a njima ostavio ovaj. To mi je bilo jako sumnjivo. A, kad sam video ćerku kako riba gepek, e tu sam shvatio da nisu čista posla - priča rođak i dodaje da je zvao Stevana na mobilni više puta.

Odneo telefon

- Bio je čas dostupan, čas nesdostupan. Zbog svega toga sam na kraju otišao u policiju - kaže zaprepašćeni Neša i objašnjava nam da se ispostavilo da je Stevanov sin posle zločina, najverovatije, otišao u Austriju i poneo očev telefon.

- Tamo ga je povremeno palio, odgovarao na poruke i pozive, verovatno da bi prikrio tragove - dodaje on.

Prema rečima naših sagovornika, ovaj zločin, iako nema veze s mafijom, po načinu izvršenja podseća na zločine koji je počinila kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Naime, ispostavilo se da su majka i deca Stevanovo telo posle ubistva isekli na delove, stavili u džak i odneli u šumu udaljenu 60 kilometara od njihove kuće. Da bi prikrili tragove zločina, oni su spalili deo dokaza - krevet na kom je Stevan ubijen.

Nosile su maske, kapuljače i rukavice

Meštani Vlaškog dola kažu da su se Ljiljana i ćerka iz Austrije vratile kada je počela pandemija koronavirusa. Kako dodaju, jako su se neuobičajeno ponašale, danju gotovo nikada nisu izlazile iz kuće. - Kuću su napuštale isključivo posle 23 sata. Mi mislimo da to nisu bila čista posla, bile su uvek u crnom, hiruške maske su stalno imale na licu, kao i bele rukavice. Jezivo je bilo i što su stalno imale kapuljače, kao da su bile u sekti nekoj, tako su izgledale. Izlazile su samo između 23 uveče i pet ujutru, dok ne svane - kaže komšija.

- Priča se da ga je Ljiljana prvo omamila nekim sredstvom, pa da ga je ugušila jastukom ili upucala iz pištolja, nije sasvim razjašnjeno. Potom je pozvala decu, rekla im šta je uradila, pa su napravili pakleni plan. Ljiljana je, navodno, uz pomoć ćerke i sina telo raskomadala i spakovala u džak za smeće. Potom su džak stavili u gepek od kola i odvezli u šumu kdo Kučeva. Dok su komadali telo u kući, prostoriju su obložili najlonima, kako krv ne bi prskala po zidovima i nameštaju, a upravo je to bio "modus operandi" i Belivukove kriminalne grupe, kako se to navodi u optužnici. Krevet na kom je Stevan ubijen bio je natopljen krvlju, da ne bi rizikovali i iznosili ga tako krvavog, spalili su ga, što je radio i Belivukov klan sa pojedinim dokazima - objašnjavaju zgroženi sagovornici.

Kuća strave

Podsetimo, Veljko Belivuk, Marko Miljković i pripadnici njihovog klana terete se da su počinili sedam ubistava u kući strave u Ritopeku. Žrtve su posle ubistva, sekli na komade, mleli u mašini, pakovali ostatke u džakove, kolima odvozili u Dunav i bacali.

Autor: